Rize Belediye Başkanı Bakırcının, yamaç paraşütü

Rize Belediye Başkanı Bakırcının, yamaç paraşütü sırasında kaza geçirmesi -Rize Valisi Çakır: Hoca ile birlikte antrenman yaparken ufak bir kaza geçirdi. Çok şükür bir şeyi yok -Doktorlarından aldığımız bilgi, biraz müşahede


RİZE (A.A) - Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcının eğitmeniyle birlikte yamaç paraşütüyle havalanmaya çalışırken küçük bir kaza geçirdiğini, doktorlardan aldığı bilgiye göre, bir süre müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edileceğini söyledi.
     Çakır, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelerek, Halil Bakırcı ile görüştü, daha sonra doktorlarından Bakırcının sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
     Çakır, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Halil Bakırcının birçok konuda şehre öncülük ettiğini belirterek, Özellikle doğa sporlarında, belli spor dallarında, yamaç paraşütünde de yüzmede olduğu gibi sürekli öncülük ediyordu. Bugün hoca ile birlikte antrenman yaparken ufak bir kaza geçirdi. Çok şükür bir şeyi yok dedi.
     Bakırcıya gerekli müdahalenin yapıldığını ifade eden Çakır, Filmlerini çektiler. Geçmiş olsun diliyorum. Kendisi ile konuştum, doktorlarından aldığımız bilgi, biraz müşahede altında tutacaklar, sonra taburcu edecekler diye konuştu.
     Vali Çakır, daha sonra kaza hakkında, Halil Bakırcının birlikte atlayış gerçekleştirdiği yamaç paraşütü eğitmeni Kutsal Özsoydan hastane bahçesinde bilgi aldı.
     Özsoy, burada gazetecilere, kazanın kalkış öncesi gerçekleştiriğini vurgulayarak, şunları söyledi:
     Başkanımızla kalkışa hazırlanıp yukarıdan aşağı koşarken yuvarlanma oldu. Önemsiz, ufak bir kaza. Bütün güvenlik önlemlerini aldıktan sonra uçuşumuza hazırlanmıştık. Koşu yaparken zeminin çok dik olmasından dolayı bir yuvarlanma oldu. Çok şükür önemli bir kaza değil.
    
     -Bakırcı, daha öncede yamaç paraşütü yapmıştı-
    
     Belediye Başkanı Bakırcı, daha öncede Rizede yamaç paraşütü yapılabileceğine dikkat çekmek için iki kez atlayış gerçekleştirmişti. Bakırcı, daha önce Şahin tepesi mevkisinden yaptığı atlayışta Rize Atatürk Stadı ve Rize Belediyesi Sahil Parkına inmişti. Bu sefer Çorapçılar Mahallesinden atlayış gerçekleştirmeyi hedefleyen Bakırcı, Yat Limanı mevkisine inmeyi planlıyordu.
     Bakırcı, atlayış öncesi açıklamasında, örnek olmak, gençleri yamaç paraşütüne özendirmek için yamaç paraşütü yaptığını belirterek, şu ifadeleri kullanmıştı:
     Belediye Başkanı olduğumda bu kadar dağımız var, neden yamaç paraşütü yapmıyoruz diye sordum. Rüzgarın uygun olmadığını söylemişlerdi. Profesyonel ekiplerle yaptığımız incelemelerde yamaç paraşütü yapılabileceğini gördük. Ben de zaman zaman eğitmenlere katlıyorum. Bunun cesaretle ilgisi yok. İnsanlara örnek olsun, dikkat çeksin.
     Bundan on sene sonra insanlar bu noktada yamaç paraşütü yapmak için sıra bekleyecek. Ordudan Sarpa kadar bu nokta gibi bir nokta yok, paraşütle atlamaya uygun bir alan. Gençlerimizden, uzman ekiplerden eğitim aldıktan sonra atlamalarını istiyorum. En ufak bir risk yoktur. Sadece dikkatli olunması gerekiyor.
    
     Muhabir: Fikret Delal - Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Rize Belediye Başkanı Bakırcının, yamaç paraşütü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER