Rize Esnaf Sanatkar ve Kredi Kefalet

Rize Esnaf Sanatkar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Aksoy: Rizede yapılacak havaalanı, lüks değil ihtiyaç haline gelmiştir


RİZE (A.A) - Rize Esnaf Sanatkar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, Rizede yapılacak havaalanı, lüks değil ihtiyaç haline gelmiştir dedi.
     Güven Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, Rize Havaalanının Rizenin gelişiminde ve büyümesinde olmazsa olmazlarından biri olduğunu ifade etti.
     Bir süredir Rizede havaalanı yapımıyla ilgili kamuoyunda çeşitli görüşler ve çalışmalar yapılmakta olduğunu belirten Aksoy, Rizede havaalanı yapımı için gayret gösterenleri yürekten desteklediklerini söyledi.
     İşadamları ve yatırımcı şirketlerin yatırım yapacakları ilin önce ulaşımını dikkat ettiğini söyleyen Aksoy, şöyle konuştu:
     Yakınınızdaki bir ilde havaalanı varsa yatırımı o ile yapar. Sizi tercih etmez. Çünkü yatırımcı için zaman ve maliyet çok önemlidir. Ovit Tüneli projesi başladı. Eğer Karadenizi Mardine kadar bağlıyor, Artvin Cankurtaran tünelleri ile doğuya kara yoluyla geçişi rahat sağlamayı planlıyorsanız ve bunu hava yoluyla desteklemezseniz bu dev yatırımlar sadece seyahat amacıyla kullanılır. İlin kalkınmasına iş hacmine bir yararı olmaz. Bugün Rizede hava limanı olsaydı 750 bin yolcuyla Türkiyenin 12. sıradaki bir havaalanı konumunda olacaktı
     Rizede yapılacak havaalanı, lüks değil ihtiyaç haline gelmiştir diyen Aksoy, Bir çok ilde yapılan hava limanları yolcu sayısı çok az olmasına rağmen yapılmışsa bizimde Rize ve Artvin olarak bunu istememiz en doğal hakkımızdır. Bu bizim ve gelecek nesillerimiz için çok önemlidir dedi.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Rize Esnaf Sanatkar ve Kredi Kefalet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER