Rize Valisi Çakır, RİSİADın toplantısına katıldı

Rize Valisi Çakır, RİSİADın toplantısına katıldı


RİZE (A.A) - Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (RİSİAD) toplantısına katıldı.
     Toplantıya, Rize Valisi Nurullah Çakırın yarı sıra RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu, Başkan Yardımcıları Musa Serdaroğlu, Haluk Mataracı ile üyeler katıldı.
     Vali Çakır, burada yaptığı konuşmada, Karadenizin doğal ve coğrafi güzelliğini en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, Bunun ekonomik boyutu önemli. Bu kapsamda doğal ürünler kurma, alternatif turizme yönelme, yayla turizmi ve benzeri alanlarda dünyaya çok özel kapılar açmamız gerek. Bunu yaparken yerel özelliklerimize dikkat etmeliyiz dedi.
     Rizeli iş adamlarının önünü açmak için başlanan yatırımları takip ettiklerini ifade eden Çakır, Ovit Tüneli hasreti bitiyor. Organize Sanayi Bölgesinin üzerinde duruyoruz. Liman büyüyor. Bu yatırımları fırsata çevireceğiz. Rizeli hemşehrilerimiz altyapıya göre yatırımlarını planlamalı. Rize odaklı ihracatımızı artırmamız gerekiyor. Mamulleri işlemek gerek diye konuştu.
     RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu ise Vali Çakırın Rizede göreve başladıktan sonra aktif bir şekilde incelemelerini sürdürdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Valimiz, ilin projelerini takip etmektedir. Ovit Tüneli, Organize Sanayi Bölgesi ve liman gibi projeleri takip ediyor. Bu projeler artık Rize için olmazsa olmaz projeleri olmuştur. Gelinen noktada bizler de gelişmeleri izlemekteyiz. Rize ekonomisi ve iş dünyasının gelişmesi için bu ve diğer projelerin Rizeye bir an önce kazandırılması gerekiyor.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rize Valisi Çakır, RİSİADın toplantısına katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER