Rize Valisi Çakır, RTByi ziyaret etti

Rize Valisi Çakır, RTByi ziyaret etti


RİZE (A.A) - Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Ticaret Borsasını (RTB) ziyaret etti.
     Vali Çakır, RTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, RTB Meclis Başkanı Resul Okumuş ve meclis üyeleri ile görüşerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Daha sonra RTB Meclis Toplantısına katılan Vali Çakır, burada yaptığı konuşmada, ziyaret sayesinde RTBnin çalışmaları hakkında bilgi sahibi olduğunu belirterek, Borsamızın içinde barındırmış olduğu diğer kurum ve kuruluşlarla bir çatı kuruluşu haline dönüştüğünü gördüm. Ayrıca tarafıma yapılan bilgilendirmeler esnasında yapmış olduğunuz çalışmalarda kolektif hareket edebilen bir müessese izlenimi edindim dedi.
     Vali Çakır, bunun da ülkenin beklentilerine cevap verebilecek bir meslek kuruluşunun en önemli özelliklerinden olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     İnanıyorum ki ilimizin sahip olduğu çok önemli insan temsil gücü Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın şahsında en önemli konuma dönüşmüştür. Buna ek olarak Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı ve siyasilerimizin dünden bu güne mevcudiyetleri, üniversite ve kalkınma ajansı gibi kurumların mevcudiyeti ilimizin kalkınmasında temel dinamikleri olacaktır. Sizlerde bu tarihi fırsatı en iyi şekilde değerlendireceksiniz. Bizde görev yaptığımız süre içinde Rize için çalışan herkesle beraber olacağımız gibi sizlerle de beraber olacağız.
     Gelişen yeni dünya düzeninde üretimden uzaklaşıp, tüketim odaklı yaşamaya alışan genç neslin varlığına vurgu yapan Vali Çakır, şöyle devam etti:
     Toplumsal bir değişime ihtiyacımız var. Toplumumuzu tekrar çalışmaya, terlemeye ve üretmeye yönlendirmeli ve bu yönde projeler hazırlanmalı. Eminim ki sizlerin bu amaçla hazırlanan projelerin yanı sıra, Ovit Tüneli gibi yeni ulaşım aksları paralelinde ve yeni üretim teknikleri ile kentimizi kalkındırma anlamında da projeleriniz vardır. İnovasyon sadece üretim özelinde bir olgu değildir. Sizlerin her anlamdaki kentsel kalkınma adına yaptığınız hamleler ve yönetim tarzınız da bir inovasyondur. Ben inanıyorum ki bu tarzınızla ve yeni üretim değerleri ile yeni kaşifler yetiştirecek ve bu kaşifler sayesinde yeni keşifler yapacaksınız.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rize Valisi Çakır, RTByi ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER