Romataid artrit hastaları ve doktorlar, Randevu

Romataid artrit hastaları ve doktorlar, Randevu projesiyle buluştu


GAZİANTEP (A.A) - Romataid artrit hastaları ve doktorlar, Randevu projesiyle bir araya geldi.
     Gaziantepteki bir otelde gerçekleştirilen programda, hastalar, romataid artrit ile yaşamanın kendileri için ne ifade ettiğini, doktorlar da konuyla ilgili tecrübelerini, resimler ve karikatürlerle anlattı.
     Etkinlikte, hastalar, doktorlar ve aile bireyleri arasındaki iletişimin hastalıktaki tedavi başarısını etkilediği belirtildi.
     Randevu Projesi yürütme kurulu üyelerinden Dr. Bünyamin Kısacık, etkinlikteki konuşmasında, hastalık hakkında bilgi verdi. Hastalıkta erken tanının önemine değinen Kısacık, şunları kaydetti:
     Romataid artritin toplumda yaklaşık yüzde bir oranında olduğunu tahmin ediyoruz. Hastalık oldukça sık rastlanılan bir rahatsızlık olmasına rağmen kamuoyunca yeterince bilinmemektedir. Bu da hastaların hekime ulaşmasında gecikmelere neden oluyor. Hastalığın bilinmesi erken teşhis için çok önemlidir.
     Romataid artritin eklemleri etkileyen bir hastalık olduğunu belirten Kısacık, özellikle sabah uyandıklarında, yarım saatten daha uzun süreyle eklemlerinde ağrı, şişlik, tutulma şikayetleri olan kişilerin, mutlaka romatoloji uzmanına başvurması gerektiğini vurguladı.
     Kısacık, hastalığın ortaya çıkma sıklığına bakıldığında, Gaziantepte çok sayıda hasta olması gerektiğini, ancak bu hastaların önemli bir kısmına teşhis konulmadığını aktardı.
     Karikatürist Erdil Yaşaroğlu da Randevu Projesi ile Türkiyede çok yaygın olan bu hastalık konusunda önemli bir farkındalık oluşturulacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Romataid artrit hastaları ve doktorlar, Randevu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER