Sağlık için organik tekstil ürünleri tercih

Sağlık için organik tekstil ürünleri tercih edilmeli -Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Salihoğlu: -Özellikle bebeklerin sağlığı için organik tekstil ürünlerin kullanılması büyük önem taşıyor (Fotoğraflı-G


TEKİRDAĞ (A.A) - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mersiye Salihoğlu, bebeklerin sağlığı için organik tekstil ürünlerinin kullanılmasının önemli olduğunu söyledi.
     Salihoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cilde temas eden maddelerin en az yüzde 60ının emildiğini belirterek, yetişkinlerden daha hassas cilde sahip çocukların tekstilde kullanılan kimyasallarla temas ettiğinde büyük risk altında kaldığını anlattı.
     Akademik çalışmalarda tekstilde kullanılan kimyasalların çocuklarda çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığının belirlendiğine dikkati çeken Salihoğlu, şöyle konuştu:
     Özellikle, bebeklerin sağlığı için organik tekstil ürünlerin kullanılması büyük önem taşıyor. Çocukların cildi yetişkinlerden 5 kat daha ince olduğundan daha büyük risk altında. Tekstilde kullanılan kimyasallarda bulunan aromatik çözücüler, aktif deterjanlar ve ağır metaller çocukların sağlığını yetişkinlerden daha fazla tehdit ediyor.
     Konvansiyonel pamuktan üretilmiş giysilerdeki kimyasallar ise bebekler için ciddi tehlike demek. Bu kimyasallar astım ve egzama gibi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor.
     Salihoğlu, 700 bin çeşit kimyasal bulunduğunu ifade ederek, çocukları kimyasallardan uzak tutmak için ebeveynlerin daha fazla bilinçlenmesi gerektiğini, Dünya Sağlık Örgütünün bebekler için imal edilen tekstil ürünlerini mercek altına aldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sağlık için organik tekstil ürünleri tercih Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER