Sağlıklı sindirim için kayısı suyu önerisi

Sağlıklı sindirim için kayısı suyu önerisi


KAYSERİ (A.A) - Ramazan ayında rutin beslenme düzeninin değişmesiyle birlikte karşılaşılan sindirim sorunlarından korunmak için iftarda bir bardak kayısı suyu içilmesi önerildi.
     Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, yaptığı açıklamada, kayısı ve kayısı suyu içeriğinde bulunan vitamin ve minerallerin sindirim sistemini düzenlediğini vurguladı.
     Ramazan ayında mevcut yeme düzeninin değişmesi nedeniyle hazımsızlık ve kabızlık sorunlarının arttığına dikkati çeken İnanç, şu bilgileri verdi:
     Sindirim sisteminde oluşan sıkıntıların giderilmesi için bol sıvı tüketilmeli, özellikle iftarda bir bardak kayısı suyu içilmeli. Sindirim sisteminde olan zorlama, önemli sıkıntılara neden olur. Bunların en belirgini halk arasında kabızlık olarak bilinen rahatsızlıktır. Kayısı bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde etkili olan selüloz ve pektin içermektedir. Bu nedenle ramazanda kabızlığın giderilmesi için iftarda bir bardak kayısı suyu içilmesi yararlı olmaktadır. Bir bardak kayısı suyunun içeriğinde yüksek düzeyde A vitamini bulunur. Vücudun günlük ihtiyaç duyduğu A vitamininin yaklaşık yarısını karşılar. Kayısı ve kayısı suyu, içerdiği C vitamini ile de bağışıklık sistemini güçlendirir.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Sağlıklı sindirim için kayısı suyu önerisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER