Şahinbey Belediyesi alarm cihazı dağıtıyor

Şahinbey Belediyesi alarm cihazı dağıtıyor -Karbonmonoksit zehirlenmelerini önlemek amacıyla ihtiyaç sahibi ailelere alarm cihazı dağıtımına başlandı


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesince, karbonmonoksit zehirlenmelerini önlemek amacıyla ihtiyaç sahiplerine alarm cihazı dağıtımına başlandı.
     Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, aileleri ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ailelerin evlerine kendi elleriyle alarm cihazını takıp bilgi verdi.
     Gaziantepte soba zehirlenmelerinin çok fazla olduğunu belirten Tahmazoğlu, zehirlenmelerin önüne geçmek için Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere alarm cihazı hediye ettiklerini belirtti.
     Kış aylarında bir çok ailenin soba zehirlenmesinden hayatını kaybettiğini anımsatan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     İlk etapta 3 bin alarm cihazını ücretsiz olarak ihtiyaç sahibi ailelerimize hediye ediyoruz. Cihazlarımız pille çalıştığı için elektrik bağlantısı yok. Yani elektrik olmasa dahi cihazımız çalışıyor. Alarm cihazımız küçük ama yapacağı işler çok büyük. Cihazımızı taktığımız zaman karbonmonoksit oranı yükseldiği an bu alarm çalmaya başlıyor ve aileyi uyarıyor. Böylelikle hemen odanın boşaltılması ve havalandırılması sağlandığı için can kaybının önüne geçilmiş olacak. Allah kimseye herhangi bir soba zehirlenmesi göstermesin. Amacımız hiç kimsenin hayatını kaybetmemesi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şahinbey Belediyesi alarm cihazı dağıtıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER