Sakaryada KKKA şüphesi

Sakaryada KKKA şüphesi -SAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Erdem: -"14 yaşındaki kız öğrenci, KKKA şüphesiyle Ankaradaki hastaneye sevk edildi ama hastalığın teşhisi kesin değil"


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ali Fuat Erdem, 14 yaşındaki kız öğrencinin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle Ankaraya sevk edildiğini belirterek, hastalığın teşhisinin kesin olmadığını söyledi.
     Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortaokul öğrencisi S.Snin 2 Nisanda kene ısırığı ve yüksek ateş şikayetiyle Yenikent Devlet Hastanesine kaldırıldığını, buradaki müdahalenin ardından kendisinin görev yaptığı hastaneye sevk edildiğini anlattı.
     Hastada kene ısırığı, yüksek ateş ve kanda pıhtılaşmayla ilgili sıkıntı görülünce KKKA şüphesi doğduğuna dikkati çeken Erdem, şöyle konuştu:
     "14 yaşındaki kız öğrenci, KKKA şüphesiyle Ankaradaki Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi ama hastalığın teşhisi kesin değil. Şu anda görüştüğümüz kadarıyla KKKAya çok benzemiyor, yüzde 1in altında bir ihtimal deniliyor. İntaniye hocamızla görüştüm, kendisi KKKA ihtimali çok az diyor. Henüz bu mevsim Sakarya için şu ana kadar KKKA teşhisi konulan bir mevsim değil ama tedbir amaçlı sevk edilmiş. Şu anda korkulacak bir durum yok."
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryada KKKA şüphesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER