Saksı için kazılan topraktan insan kemiği

Saksı için kazılan topraktan insan kemiği çıktı -Erzurumda saksı toprağını değiştirmek için boş arazide kazı yapan kişi kafatası ve kemik parçaları buldu


ERZURUM (A.A) - Erzurumda saksı toprağını değiştirmek için boş arazide kazı yapan kişi kafatası ve kemik parçaları buldu.
     Merkez Yakutiye ilçesi Veyisefendi Mahallesinde yaşayan Ebubekir Taşbaşı, AA muhabirine, evindeki saksıların toprağını değiştirmek için Prof. Dr. Recep Akdağ Caddesi TOKİ konutları yanında boş arazide kazı yaparken kemik parçalarına rastladığını söyledi.
     İnsana ait kemikleri görünce şaşırdığını anlatan Taşbaşı, "Kafatası, çene, kol ve bacak kemiklerini gördüm ve toprağı almaktan vazgeçtim. Bölgede başka kemikler de olabilir" dedi.
     Taşbaşının komşunu 74 yaşındaki Nurettin Çoban da kemiklerin bulunduğu alanın mezarlık olabileceğini öne sürdü.
     Daha önce Şehitler Mahallesi ve Yanık Dere bölgesinde toplu mezarlara rastlandığını anımsatan Çoban, kemiklerin mezara gömülmesini önerdi.
     Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ise Veyisefendi Mahallesinde topraktan çıkan kemikleri dini vecibelere uygun şekilde şehir mezarlığına gömeceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Saksı için kazılan topraktan insan kemiği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER