Şampiyonların hedefi: Dubai

Şampiyonların hedefi: Dubai -Türkiye şampiyonlukları bulunan Sivaslı bedensel engelli halterciler, Dubaide yapılacak uluslararası turnuva için hazırlıklarını sürdürüyor -Halter Milli Takım Antrenörü Ceylan: -Amacımız, sporcula


SİVAS (A.A) - Serhat Zafer - Türkiye şampiyonlukları bulunan Sivaslı bedensel engelli halterciler, Dubaide yapılacak uluslararası turnuvaya hazırlanıyor.
     Sivas Bedensel Engelliler Spor Kulübü sporcuları Ali Rıza Durak, Mustafa Gül, Kubilay Şahin, Sinan Gökçen ve Mehmet Doğan hazırlıklarını 4 Eylül Spor Salonu alt katındaki antrenman salonunda sürdürüyor. Bir çoğu kilolarında Türkiye şampiyonu olan sporcular, 15-20 Şubat tarihleri arasında Hataydaki Bedensel Engelliler Milli Takım Kampına katılacak.
     Halter Milli Takım Antrenörü Mehmet Semih Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halter takımının 2 yıl önce kurulduğunu ve büyük başarılar elde ettiğini söyledi. Sporcularının katıldıkları müsabakalarda Türkiye şampiyonlukları kazandıklarını belirten Ceylan, 5 haltercinin Bedensel Engelliler Milli Takımı kampına çağrıldığını kaydetti.
     Hataydaki kamp sonunda, kulüplerindeki 5 sporcunun da Dubaideki turnuvaya gidecek milli takıma seçileceğinden emin olduğunu ifade eden Ceylan, Amacımız bu sporcularımızın 20 Şubatta Dubaide yapılacak uluslararası turnuvaya katılarak ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmeleri ve madalyalar kazanmalarıdır dedi.
     Bedensel Engelliler İl Temsilcisi Yaşar Rende ise 2007 yılında kurulan kulüplerinin tekerlekli sandalye basketbol liginde 3 yıl mücadele ettiğini, sporcu sıkıntısı nedeniyle bu branşı bırakarak haltere yöneldiklerini aktardı.
     Halterde sporcuların büyük başarılar elde ettiğini vurgulayan Rende, Amacımız engelli arkadaşlarımızı, hayata küstürmeden, engelleri aşarak spora çekmek. Sivasta bedensel engellilerimizin halterde veya başka bir branşta spor yapmalarını sağlamaya gayret ediyoruz. Engellilerimizi kapılar ardında koymayarak, dört duvar arasında bırakmayarak spora yönlendirmek istiyoruz diye konuştu.
     Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı ve halterci Ali Rıza Durak, 2 yıldır halterde Türkiye şampiyonlukları elde ettiklerini söyledi. Engellilerin spora yönelmelerini isteyen Durak, Halter sağlıklı insanların bile güçlükle yaptığı bir spor branşı. Engelli olarak biz bunları aştık. Engelliler sporun içerisinde ve hayata bağlanmaya çalışıyor ifadelerini kullandı.
    
     -Hedef şampiyonluk-
    
     Sporculardan Kubilay Şahin, 5 yıl önce inşaattan düşerek omurilik felci olduğunu ve tekerlekli sandalyeyle hayatını sürdürüğünü belirterek, 60 kiloda Türkiye şampiyonu olduğunu anımsattı. Dubaide yapılacak uluslararası turnuvaya katılmayı arzuladığını dile getiren Şahin, Hedefim bu müsabakada şampiyon olmak ve Sivasa altın madalyayla dönmek. Bu hedefime ulaşana kadar da sporu bırakmayı düşünmüyorum dedi.
     Halterin zor, eğlenceli ve zevkli bir spor olduğunu vurgulayan Şahin, kulüpteki arkadaşlık ortamı ve azimleri sayesinde bu zorluğu yendiklerini ifade etti.
    
     -Doğuştan engelli halterci Türkiye rekoru kırdı-
    
     Doğuştan bedensel engelli Mehmet Doğan, 2011 yılında Ankarada yapılan Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonasında kilosunda Türkiye şampiyonu olduğunu, 2012 yılında Hatayda yapılan şampiyonada da 156 kilo kaldırarak Türkiye rekoru kırdığını bildirdi. Doğan, hedefinin Avrupada rekor kırmak olduğunu söyledi.
     1997 yılından bu yana bedensel engelli olarak hayatını sürdürdüğünü belirten Serdar Çınar, uzun yıllar spordan uzak kaldığını ve daha sonra halterle tanıştığını bildirdi. Ortamdan, arkadaşlarından ve antrenöründen çok memnun olduğunu dile getiren Çınar, Türkiyede ve dünyada madalyalar kazanmak istediklerini aktardı.
     Görme engelli halterci Okan Namettepe de, Amerikada yapılan dünya oyunlarında üçüncü oldum. Zorluklara göğüs gererek en iyi dereceleri yapmaya çalışıyoruz. Hedefim dünya şampiyonu olmak dedi.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Şampiyonların hedefi: Dubai Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER