Şanlıurfada Çölyak hastalarına un yardımı

Şanlıurfada Çölyak hastalarına un yardımı -Belediye, kentte kayıtlı 417 çölyak hastasına 12 ton civarında bu hastalığa karşı özel üretilen un dağıttı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Belediyesi kentteki kayıtlı 417 çölyak hastasına (bir tür ince bağırsak hastalığı) 12 ton civarında bu hastalığa karşı özel üretilen un dağıttı.
     Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, belediyenin 3 yıldan bu yana gıda yardımında bulunduğu çölyak hastası sayısı her geçen gün artıyor.
     Belediyenin Gıda Bankası birimi de söz konusu hastalara özel olarak üretilen gulitensiz un yardımı yaparak, hastalara bir nebze de olsun destekte bulunmaya çalışıyor.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kentteki çölyak hasta sayısının son yıllarda ciddi oranda arttığının doktorlarca tespit edildiğini belirtti.
     Söz konusu hastalara yardımda bulunmaya çalıştıklarına değinen Fakıbaba, kentte şuanda 417 çölyak hastasının kayıtlı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Belediyemiz bu hastalarımıza yönelik yılda 12 tonun üzerinde gulitensiz un dağıtıyor. Bu yılda 417 çölyak hastamıza, Gıda Bankası aracılığıyla proteinsiz unu ücretsiz dağıttık. Piyasa fiyatı oldukça pahalı olan bu un Türkiye genelinde kısıtlı üretiliyor. Çölyak hastası olmak ve guliteinsiz gıda ile beslenmek çok zor bir yaşam, bunu yaşayan bilir. Amacımız topluma katkıda bulunmak.
     Yardımlarından faydalanan vatandaşlar da belediyenin yardımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Şanlıurfada Çölyak hastalarına un yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER