Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi Hekimi Şener:

Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi Hekimi Şener: Et kavrularak veya kızartılarak pişirilmemeli. Pişirme sırasında kuyruk yağı, tereyağı gibi doymuş yağlar kullanılmamalı


KONYA (A.A) - Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi Hekimi Dr. Sabiha Bayram Şener, etin kavrularak veya kızartılarak pişirilmemesi, pişirme sırasında kuyruk yağı, tereyağı gibi doymuş yağların da kullanılmaması uyarısında bulundu.
     Şener, yaptığı açıklamada, gastrit, ülser gibi mide rahatsızlığı bulunanların ve yaşlıların bayram beslenmesine daha fazla dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.
     Pişirme sırasında etin yağsız kısımlarının tercih edilerek ızgara veya haşlama yöntemiyle tüketiminin sağlanması gerektiğini dile getiren Şener, şunları kaydetti:
     Et kavrularak veya kızartılarak pişirilmemeli. Pişirme sırasında kuyruk yağı, tereyağı gibi doymuş yağlar kullanılmamalı. İçerisindeki doymuş yağ oranı yüksek olan kırmızı etin yanında dengeli bir karışım sağlamak için az zeytinyağlı salata dengeyi sağlayabilir. Özellikle kolesterolü ve kalp-damar hastalığı riski yüksek olan kişilerin sakatat tüketiminden kaçınmaları gerekiyor.
    
     Muhabir: Ahmet Turan
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi Hekimi Şener: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER