Şarkışladan kısa kısa

Şarkışladan kısa kısa -İş makinesi operatörlüğü kursuna 212 kişi katıldı


SİVAS (A.A) - Şarkışla Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan iş makinesi operatörlüğü kursuna 212 kişi katıldı.
     Aşık Veysel Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonunda verilen kursun ilk dersine, Kaymakam Davut Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Niyazi Kılıç ve Şarkışla Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgiç katıldı.
     Açılış konuşmasını yapan Bilgiç, Şarkışlamızda iş makinesi (kazıyıcı-yükleyici) operatörlüğü gibi önemli bir kursu açmış olmanın mutluluğunu yaşarken, kursumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi.
     Kursu, ufuklarını açan ve kendilerine hedef gösteren Kaymakam Gülün destekleriyle açtıklarını belirten Bilgiç, kursun 54 saati teorik, 18 saati ise uygulamalı olmak üzere 72 saat süreceğini kaydetti.
     Sözlü, yazılı ve uygulamalı sınavlar sonucunda başarılı olanlara iş makinesi operatörü sertifikası verileceğini anlatan Bilgiç, kursu başarıyla tamamlayanların bu sertifika ile sürücü belgelerine G sınıfını eklettirebileceklerini söyledi.
     Bilgiç, kursiyerleri devamsızlık yapmamaları konusunda uyardı.
     Kaymakam Gül ise kursun birçok kişiye iş kapısını açacağını belirterek, kursiyerlere başarılar diledi. Yurdun her yerinde iş makinesi operatörüne ihtiyaç duyulduğunu anlatan Gül, kursa katılanların istihdam şanslarını arttırmış olacaklarını söyledi.
     Şarkışlalılara hizmet adına istihdama yönelik mesleki ve teknik kurslar açmaya devam edeceklerini aktaran Gül, kursun açılmasından dolayı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bilgiç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılıça teşekkür etti.
    
     -Şarkışlada asayiş uygulaması-
    
     Şarkışla Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş ekipleri ve Şarkışla Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekiplerinin katılımıyla genel asayiş uygulaması yapıldı.
     Sivas-Kayseri Karayolu üzerindeki Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği önündeki uygulamada, ekipler kimlik, ehliyet, ruhsat ve evrak kontrolü yaptı.
     Ekipler, ayrıca araçlarda kış lastiği takılı olup olmadığını da kontrol etti. Uygulamada, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı belirtildi.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Şarkışladan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER