Şerafettin Elçinin vefatı

Şerafettin Elçinin vefatı -Cizreye getirilen Elçi için Ulucamide kılınan cenaze namazına Iraktan gelen KDP Genel Sekreteri Fadıl Mirani ve Mesut Barzaniyi temsilen Sidat Barzani, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile


ŞIRNAK (A.A) - Önceki gün vefat eden Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı, Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi için Cizre Ulucamide kılınan cenaze namazına, Iraktan gelen KDP Genel Sekreteri Fadıl Mirani ve Mesut Barzaniyi temsilen kardeşi Sidat Barzaninin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
     Ankaradan özel uçakla Diyarbakıra getirilen Elçinin cenazesi, araç konvoyu eşliğindeki ambulansla Cizreye doğru hareket etti. Konvoy, güzergahtaki yerleşim yerlerinden katılımlarla yaklaşık 300 araç halinde Cizre ilçesine ulaştı.
     Cenazeyi taşıyan ambulans Cizre girişinde çok sayıda kişi tarafından karşılandı. Kalabalık grup, cenazenin yıkanacağı Seyidan Camisine kadar yaklaşık 5 kilometrelik yolu ambulansa eşlik ederek yürüdü. Elçinin cenazesi Seyidan Camisinde yıkandıktan sonra buradan Ulucamiye götürüldü.
     Elçiyi son yolculuğuna uğurlamak için Iraktan gelen KDP Genel Sekreteri Fadıl Mirani ve Mesut Barzaniyi temsilen kardeşi Sidat Barzani, cami yakınındaki taziye evinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Mirani, Şerafettin Elçi ile dostluğunun uzun yıllar öncesine dayandığını, avukatlığı ve bakanlığı döneminden bu yana dostluğunun devam ettiğini belirterek, Çok iyi bir insan ve çok iyi bir Kürt siyasetçisiydi dedi. Mirani, Elçiyi kaybetmekten dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
     Sidat Barzani de, Mesut Barzani ve Barzani ailesini temsilen geldiğini ifade ederek, Elçinin vefatından duyduğu üzüntüyü belirtti.
     Cenazeye katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da Türkiyenin sağduyulu çok büyük bir siyasetçisini kaybettiğini belirterek, Ona çok ihtiyaç duyulduğu bir dönemde kaybedilmesi çok üzücü dedi.
     Cenaze namazının kılındığı Cizre Ulucamide aralarında TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabaninin gönderdiği çelenklerin de bulunduğu çok sayıda çelenk dikkati çekti.
     Ulucamide kılınan cenaze namazına Elçinin damadı Mustafa Denizli, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile BDPli milletvekilleri ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliğini temsilen Azat Cundinin de katıldığı görüldü.
    
     Muhabir: Cafer Balık-Şaban Yılmaz-Özgür Ayaydın/Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Şerafettin Elçinin vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER