Sıcak havada fillerin havuz, şempanzelerin dondurma

Sıcak havada fillerin havuz, şempanzelerin dondurma keyfi -Gaziantepte 38 dereceyi bulan sıcak havadan bunalan hayvanat bahçesindeki filler havuz, şempanzeler dondurma, ayılar ise özel meyve kokteyliyle serinliyor -Gaziantep Doğal Ha


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte 38 dereceyi bulan sıcak havadan bunalan hayvanat bahçesindeki filler havuz, şempanzeler dondurma, ayılar ise özel meyve kokteyli ile serinliyor.
     Türkiyenin hem tür sayısı hem de alan olarak en büyük hayvanat bahçesi konumunda bulunan Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesindeki hayvanlar, havaların ısınmasıyla birlikte doğal ortamlarına uygun yazlık alanlara ve barınaklarına alındı. Öğle saatlerinde hayvanat bahçesinin sakinleri, gölgelik olan barınaklarında zaman geçiriyor.
     Yaz döneminde vücutlarını serin tutmaları için maymunlara ve ayılara meyve kokteyli veriliyor. Buzdolabında soğutulmuş karpuz, elma, çilek, muz, üzüm meyvelerinin yanı sıra domates ve marul yapraklarından hazırlanan kokteyl, havanın en sıcak olduğu saatlerde hayvanlara yediriliyor. Fil, ayı, kaplan, leopar ve jaguarlar da barınaklarındaki havuzlarda serinliyor.
     Bu arada sıcak iklim hayvanı olan deve ve deve kuşları bile sıcak havadan etkileniyor. Görevliler, hayvanları hortumla su tutarak serinletmeye çalışıyor. Şempanzelere ise dondurma da veriliyor.
    
     -Günde 500 kiloya yakın meyve sebze tüketimimiz var
    
     Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, hayvanat bahçesinde 300e yakın tür ve 7 bine yakın hayvan bulunduğunu belirtti.
     Havaların ısınmasıyla birlikte hayvanları serinletmeye başladıklarını ifade eden Özsöyler, Özellikle filler suyu çok seviyor. Kendilerine meyve kokteyli hazırlıyoruz ve havuza bırakıyoruz. Suyun içinden seçip alıyorlar dedi.
     Ayı, şempanze ve babunların barınaklarına da meyve kokteyli koyduklarını, hayvanları serinletecek yemeklerle beslediklerini dile getiren Özsöyler, Çilek, muz, elma, karpuz ile domates ve marul yapraklarıyla özel meyve kokteyli hazırlıyoruz. Soğutulmuş halde öğlen vakitlerinde bir kere veriyoruz. Akşam da normal besinlerini veriyoruz. Günde 500 kiloya yakın meyve sebze tüketimimiz var diye konuştu.
     Celal Özsöyler, hayvanların havuzları, göletleri, gölgelikleri bulunan yaz barınaklarında kaldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Sıcak havada fillerin havuz, şempanzelerin dondurma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER