Şifa arayanlar, aktarlara akın ediyor

Şifa arayanlar, aktarlara akın ediyor


BİTLİS (A.A) - Tatvanda etkisini sürdüren soğuk havadan dolayı, hastalanan vatandaşlar aktarlara akın ediyor.
     Tatvandaki Nurs Lokman Hekim Bölge Bayisi Rahmi Aygül, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 6 yıldır aktarcılık yaptığını söyledi.
     Hazırladığı özel karışımlarla, uzun ve soğuk kış aylarında vatandaşın gribal enfeksiyonlardan korunmasına yardımcı olmaya çalıştığını ifade eden Aygül, şöyle konuştu:
     Havalar gittikçe soğumaya başlıyor. Biz aktarlarda her yıl olduğu gibi, bu yıl da gribal enfeksiyonlara karşı özel karışımlarımızı hazırladık. Bu karışımlardan her gün ortalama 20 kişi alıyor. Yaptığımız özel karışımlarla soğuklardan etkilenerek hastalanan vatandaşlar, daha çabuk iyileşiyor. Bu karışım, karışık bitki çayları, ıhlamur, kuşburnu, ada çayı, keçiboynuzu, ekinazya ve nar ekşisinden oluşuyor. Karışımı yapılan bitkilerle vatandaşlar gripten kısa sürede kurtuluyor.
     Müşterilerden Mihriban Sancak ise, aktarların kış aylarının vazgeçilmezi olduğunu ve her kış hastaneye gitmek yerine aktarların bitkilerden yaptığı özel karışımı tercih ettiğini belirtti.
     Kışın, Bitlisin batı illerine göre daha soğuk geçtiğini anlatan Sancak, Ailece gribal enfeksiyonlar için, hastaneye gitmek yerine aktarlara başvuruyoruz. Aktarların kış için bitkilerden özel karışımlar hazırlıyor. Biz de bunları alıp içiyoruz dedi.
     Musa Ilgaz da, hastalıklardan korunmak veya hastalığı daha çabuk atlatmak için, aktarlardaki şifalı bitkileri tercih ettiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Şifa arayanlar, aktarlara akın ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER