Şifa için Van Gölünde yüzüyor

Şifa için Van Gölünde yüzüyor -Hastalığının iyileşmesi için bir hafta süresince Van Gölünde yüzmesi önerilen sarılık hastası Mevlüt İbiş, soğuk havaya aldırış etmiyor


VAN (A.A) - Vanda, hastalığının iyileşmesi için bir hafta süresince Van Gölünde yüzmesi önerilen sarılık hastası Mevlüt İbiş, soğuk havaya aldırış etmeden göle giriyor.
     Hava sıcaklığının sıfırın altında seyrettiği kentte, sabah erken saatlerde Van Gölünün buzlu suyunda yüzen 24 yaşındaki Mevlüt İbiş, görenleri hayrete düşürüyor.
     İnsanların kışlık giysileriyle yürümekte güçlük çektiği saatlerde Van Gölünde yüzen İbiş, özellikle yoldan geçen sürücülerin dikkatini çekiyor.
     İbiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edremit ilçesine bağlı Çiçekli beldesinde yaşadığını ve uzun yıllardır sarılık hastası olduğunu belirterek, iyileşmek için gölde yüzdüğünü söyledi.
     Beldede yaşayan bir kadının, hastalığından kurtulması için bir hafta süresince gölde yüzmesi gerektiğini söylemesi üzerine 5 gündür sabah erken saatlerde göle girdiğini anlatan İbiş, şöyle konuştu:
     Yaşlı bir yakınım sarılık hastası olduğumu öğrenince, hastalığın korkma ya da tiksinme yoluyla geçeceğini söyledi ve bir hafta boyunca sabah erken saatlerde Van Gölünde yüzme tavsiyesinde bulundu. Ben de bu tavsiye üzerine her sabah şifa için gölün soğuk sularında yüzüyorum. Kışın ortasında böyle bir şey yapmak kimsenin aklına gelmez, ama bunu deneyenler ve iyileşenler olduğunu öğrenince ben de denemekte fayda olacağını düşündüm.
     İbiş, gölde yüzdüğünü görenlerin Bu adam kafayı mı yemiş- Kışın ortasında yüzüyor gibi söylemlerde bulunduğunu bildirerek, göle zevk için değil şifa bulmak için girdiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Şifa için Van Gölünde yüzüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER