Siirtli gençler artık başarılarıyla anılacak

Siirtli gençler artık başarılarıyla anılacak -Siirt Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün öncülüğünde kurulan Siirt Akademide, yaşları 10-20 arasındaki bin Siirtli gence eğitim ve sosyal faaliyet alanında 365 gün hizmet veriliyor -


SİİRT (A.A) - Ayşe Sarıoğlu - Siirt Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün öncülüğünde kurulan, açılışını iki ay önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın yaptığı Siirt Akademide, yaşları 10-20 arasındaki bin Siirtli gence eğitim ve sosyal faaliyet alanında 365 gün hizmet veriliyor.
     Siirt Akademide eğitim ve sosyal faaliyet alanındaki çeşitli projeler aynı merkezde hayata geçiriliyor. Başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi için olmak üzere model teşkil eden proje, aynı zamanda Türkiyede bir ilk olma özelliği taşıyor. Siirt dışına çıkmamış öğrenciler gruplar halinde yurt içi ve yurt dışı gezilere götürülüyor.
     Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin önemine işaret ederek, "Bu çocuklarımızın yarın öbür gün devletle çatışan çocuklar olmaması için, bize molotof, taş atan çocuklar olarak karşımıza çıkmaması için böyle bir proje geliştirdik. Çocuklarımızın terörle, çatışmayla değil, başarılarıyla anılmasını istiyoruz" dedi.
     Eğitim ve ilgiyle doldurulmayan alanların terörle doldurulabileceği tehlikesine dikkati çeken Ekizoğlu, şöyle konuştu:
     "Biz bu çocuklarımızın geleceğine yatırım yapıyoruz. Onların eğitim imkanlarından daha iyi yararlanabilmelerini, sosyal faaliyetlerle daha etkin hale gelmelerini istiyoruz. Bu çocuklar geleceğe umutla bakarlarsa, başka güçler üzerlerinde etkili olamaz. Hayırseverlerin yardımıyla projeleri götürüyoruz. Arzumuz buranın bir bakanlık bünyesinde kalıcı hale getirilmesi. Amacımız, taş atan çocuklar olgusunu değiştirmek."
    
     -"Tillonun Güveni" projesi-
    
     Öte yandan Siirt Akademi bünyesinde hayata geçiren Tillonun Güveni Projesinde 112 kız öğrencinin üniversite eğitimi alabilmesi için destek veriliyor, dershane masrafları karşılanıyor. Kız öğrencilerin ders başarıları da akademi tarafından bire bir takip ediliyor.
     Proje sayesinde ikinci bir şansa kavuştuğunu söyleyen Kübra Erdek, "2011de liseden mezun oldum. Fakat üniversiteye giremedim. Ailemin beni dershaneye gönderecek durumu yok. Böyle bir imkan olmasa dershaneye gidemezdim. Amacım Türkçe öğretmenliği okuyup kız öğrenciler yetiştirmek ve onları hayata kazandırmak" dedi.
     Siirt Üniversitesinde iki yıllık çocuk gelişimi bölümünde okuyan Azize Akınay, geçen sene akademinin desteğiyle dershaneye gittiğini bu yıl ise dört yıllık bölüme dikey geçiş yapmak için akademiden destek aldığını ifade etti. Akınay, "Burada bilgisayar kursuna gidiyorum. Kütüphaneden faydalanıyorum. Eskiden evden çıkamazken, burada birçok arkadaşım oldu" diye konuştu.
     Akademinin desteğiyle açık lise son sınıfta okuyan Ruken Pöge ise şunları kaydetti:
     "Siirtte neredeyse hiç sosyal faaliyet imkanı yok. Ailelerimiz bizi dershaneye gönderecek imkana sahip değil. Bu sayede hem okuma hem de sosyal çevremi geliştirme fırsatı buldum. Buradaki ağabeylerimiz, ablalarımız bizlerle kardeşleri gibi ilgileniyor. Bizim için iki yol var. Ya okuyacağız ya evleneceğiz. Okumak için çabalıyoruz."
    
     -Siirt Akademi-
    
     Siirt Akademide, Madde Bağımlılığıyla Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi, Bilim Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi, Gençlik Destek Merkezi, Kimsesiz Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi, Sınavlara Hazırlık Destek Merkezi, Dil Eğitim Destek Merkezi, Kütüphane, Konferans ve Spor bölümleri yer alıyor.
     Eğitim gören ve projelere katılanlar için her gün 11.00-23.00 arası sıcak çorba servisi yapılıyor. Eski çocuk yuvasının 56 günde baştan aşağı elden geçirilmesiyle yapılan Siirt Akademi, Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve gönüllülerin desteği ile ayakta duruyor.
     Akademinin Emine Erdoğan Bilişim Salonundan, evinde bilgisayar bulunmayan 3 binden fazla öğrenci yararlanıyor. Anadolu ve Fen liseleri sınavlarına hazırlanan 145 Siirtli öğrenciye eğitim fakültelerinden mezun, pedagojik formasyon almış polisler, haftada 10 saat ders veriyor. 112 kız öğrenci üniversiteye hazırlık için destekleniyor. Eğitim ve sosyal faaliyet imkanlarından günlük bin öğrenci faydalanıyor. Sokaktaki İnciler projesiyle de sokakta çalışan 60 çocuğa eğitim, kırtasiye, kıyafet ve ayakkabı desteği veriliyor.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirtli gençler artık başarılarıyla anılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER