Şırnakta Hz. Nuh ve Cudi Dağı

Şırnakta Hz. Nuh ve Cudi Dağı Sempozyumu düzenlenecek -Ş.Ü. Rektörü Prof. Dr. Akmaz: Bu konudaki tartışmalara sempozyumla son noktayı koymayı hedefliyoruz


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Üniversitesinde Eylül ayında Hz. Nuh ve Cudi Dağı Sempozyumu gerçekleştirilecek.
     Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hz. Nuhun gemisinin nerede olduğuna ilişkin farklı çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, kendilerinin Valilik, Belediye ve Dicle Kalkınma Ajansı ile 27 Eylül 2013 günü Hz. Nuh ve Cudi Dağı Sempozyumu düzenlemeyi kararlaştırdıklarını söyledi.
     Şırnakın tarihi ve kültür değerleri bakımından çok önemli bir şehir olduğunu, ildeki çok sayıda tarihi kalıntının da bunun kanıtı olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Akmaz, ancak bu çok sayıdaki tarihi eserlerin yeteri düzeyde tanıtılmadığını ifade etti.
     Prof. Dr. Akmaz, bu eserlerin tanıtımı konusunda üniversite olarak yükümlülüklerinin bulunduğunu dile getirerek, Şırnakın güzelliklerini hem Türkiye hem de dünya ile paylaşmak ve paylaştırmak üniversitenin görevi olduğunu belirtti
     Hz. Nuh Hristiyan, Yahudi ve İslam aleminin önemli peygamberlerden birisidir diyen Akmaz, şöyle konuştu: Çok açık bilgiler ve belgeler var. Nuhun Gemisinin burada Şırnak-ta, Hz. Nuhun Mezarının Cizrede olduğuyla ilgili açık deliller var. Birde bizim şahsi kanaatimiz, biyolojik alarak Ağrı Dağını yüksekliğinde yaşam olmayacağıdır. Dini turizm olduğu için mutlaka her il kendisine göre burada diye sahip çıkmak isteyebilir.
     Bilimsel ve akademik olarak uluslararası bir sempozyum da bu konudaki tartışmaları ortaya koyalım diye düşündük. Sempozyuma Sayın Cumhurbaşkanımızın gelmesi sözünü aldık. Diyanet İşleri Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez ile bizzat görüştüm. Çok ciddi bir aksama olmazsa geleceklerini söylediler dedi.
     Prof. Dr. Akmaz, sempozyumun uluslararası düzeyde olacağının altını çizerek, Artık bu konudaki tartışmalara sempozyumla son noktayı koymayı hedefliyoruz. Akademik bir tartışma alanı kalmamak şartıyla Artık Nuh-un Gemisi Cudi Dağı-nda, ki zaten bu öyledir. Bunu bilimsel bir sempozyumda vurgulayacağız.
     Amerika-dan Ortadoğu ya, Uzakdoğu ya kadar konu ile ilgili araştırma yapan bütün hocalara ulaşılmaya çalışıldı. Sempozyum sonrasında, biz diyeceğiz ki artık bu konu tartışma götürmez. Nuh-un Gemisi Şırnak-ta ve Cudi Dağı-ndadır gerekirse gelin kazalım diyeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Şırnakta Hz. Nuh ve Cudi Dağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER