Şırnaktaki saldırı

Şırnaktaki saldırı -Vali Özkan: "Şırnakın kültürü insanların genel temayülü ile hiç bağdaşmayan bu menfur saldırıyı telin ediyoruz"


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Eğitim ve Gençlik Merkezine yapılan saldırıya ilişkin, "Şırnakın kültürü insanların genel temayülü ile hiç bağdaşmayan bu menfur saldırıyı telin ediyoruz" dedi.
     Vali Özkan, dün akşam saatlerinde molotofkokteyli ile saldırıda bulunulan Atatürk Mahallesi Gaffar Okkan Caddesindeki Eğitim ve Gençlik Merkezini ziyaret etti.
     Merkezde incelemelerde bulunarak saldırı ile ilgili bilgi alan Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, SODES kapsamında dolan merkezin eğitime destek faaliyetlerinin yürütüldüğünü söyledi.
     "Burada gönüllü insanlar çok kutsi bir hizmeti ifa ediyorlar" diyen Özkan, merkezdeki tüm öğrencilere, ailelerine ve gönüllü öğretmenlere geçmiş olsun dileklerini belirtti.
     Vali Özkan şöyle dedi:
     "Tabi hiç kimsenin tasvip etmediği, herkesin nefretle kınadığı bir faaliyeti icra etmek, en büyük bir densizlik. Hal böyle olunca saldırı Şırnakın kültürü, insanların genel temayülü ile hiç bağdaşmıyor. Ses bombası, yanıcı ve patlayıcı maddeler atılarak eğitimin üretildiği merkeze yönelik bir tecavüz söz konusu oldu. Eğitim kurumuna saldırmak dünyanın hiçbir yerinde görülen bir hadise değil. Eğitim kurumlarına saldırmak, insanlığın insanlık dışına çıkarak canavarlaşması halinde mümkün olabilen bir faaliyet. Hele hele bu Şırnakta, Cizrede, Mezopotamya kültüründe yoktur. Eğitim kurumlarına ve medreselere, bu değerlerden en uzak olan insanlar bile hep saygı göstermiştir."
     Şırnak halkının eğitim kurumuna yönelik bu saldırıyı çok içten telin etiğini bildiklerini ifade eden Özkan, bu menfur saldırının bir daha olmaması için, Şırnak halkının bütününün saldırının önünde duracağına inandıklarını vurguladı.
     Özkan herkesin çocuklarına sahip çıkmasını istediklerine dikkati çekerek, "Buraya gelip taş atan çocuklar da bu işin mağduru. Bölgenin eğitimine katkıda bulunmayı misyon eden kişilere, kurumlara saldırmak, Şırnakın kültürüne saldırı anlamı taşıyor. Şırnakın kültürü insanların genel temayülü ile hiç bağdaşmayan bu menfur saldırıyı telin ediyoruz. Bu vesileyle bir daha böyle nahoş bir hadisenin yaşanmamasını temenni ediyorum" diye konuştu.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Şırnaktaki saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER