Şırnak Üniversitesinin 2012

Şırnak Üniversitesinin 2012-2013 akademik yılı açılışı


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Üniversitesinin 2012-2013 akademik yılı açılış töreni yapıldı.
     Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen Şırnak Üniversitesinin 2012-2013 akademik yılı açılış töreninde, siyasal otoritenin Türkiyenin dört bir yanına üniversite açmasıyla insanların çoktan hak ettiği yüksek öğrenime ulaşma zeminini sağladığını belirtti.
     Bir anda bütün illere üniversitelerin açılmasının fiziki altyapının inşası, akademik insan kaynaklarının dizaynı ve öğrencilerin bu üniversitelerde istifade edebilmesi için diğer unsurlarının da yan yana getirilmesinin kısa zamanda çok zor, meşakkatli ve büyük kaynak gerektiren bir konu olduğunu vurgulayan Özkan, devletin, hükümetin üniversitelere özellikle kalkınmada öncelikli illere ve Şırnak Üniversitesi için bütün imkanlarını seferber ettiğini kaydetti.
     Kalkınma ve Maliye Bakanlığının üniversiteye kaynak ayırdığını anlatan Özkan, Eskiden üniversiteler ve eğitim kurumları için bütün ahali organize olurdu. Ama şimdi hiçbir parasal sıkıntı yok. Varsa bir eksikliğimiz işletmeden ve bizden kaynaklanıyor diye konuştu.
     Şırnak Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz da üniversitenin gelişim sürecini anlatarak, önümüzdeki yıl Cudi ve Nuhun Gemisi sempozyumunu düzenleyeceklerini söyledi.
     Şırnaka özgü olan Guhşegi oyununun kitabının yazımının bitmek üzere olduğunu dile getiren Akmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Şırnaklı çocukların eskiden oynadığı oyunları kitaplaştırıyoruz. Çocuklarımızın eline taş vermeyelim, o oyunlara sevk edelim diye o oyunların kitabı hazırlanıyor. Şu anda ne kadar siyah beyaz fotoğraf varsa hepsini toplamaya başladık. Geçmişten günümüze bir Şırnak fotoğraf envanteri. Bizden sonraki arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla Teknoloji Merkezini oluşturmaya çalışacağız.
     Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Osman Arslan, İl Emniyet Müdürü Avni Usta, kurum amirleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Şırnak Üniversitesinin 2012 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER