Sivasta zabıta ekipleri denetimlerini artırdı

Sivasta zabıta ekipleri denetimlerini artırdı


SİVAS (A.A) - Sivas Belediyesi zabıta ekipleri, cadde ve sokaklarda denetimlerini artırarak, seyyar satıcıları yakın takibe aldı.
     Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirokun görüşlerine yer verildi. Halk sağlığına belediye olarak önem verdiklerini belirten Demirok, Zabıta ekiplerimiz 7 gün, 24 saat hizmet veriyor. Bu düzenleme vatandaşlarımızı ve esnafımızı da mutlu ediyor ifadelerini kullandı.
     Ekiplerin öncelikle esnafı bilgilendirici ve uyarıcı denetimler yaptığını aktaran Demirok, şunları kaydetti:
     Kurallara aykırı hareket edenlere cezai işlem uygulanıyor. Vatandaşlar, pazar yerlerinde ve marketlerde gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapabiliyor. Bakkaldan lokantaya, büfeden kuru yemişçiye kadar birçok noktada sıkı denetim yapılıyor. Halkın sağlığını doğrudan ilgilendiren gıda sektörü başta olmak üzere farklı meslek gruplarında da denetimler hızlı bir şekilde sürüyor. Ayrıca, vatandaşlarımızın şikayetleri de titizlikle değerlendiriliyor.
     Açıklamada, ayrıca ekiplerin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda, 2 kokoreç arabası, 4 seyyar araba ve 2 mısır tezgahına el konulduğu; kaldırımları işgal eden 4 iş yerine de Sivas Belediyesi encümen kararı gereğince 3 gün süreyle ticari faaliyetten men cezası uygulandığı belirtildi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivasta zabıta ekipleri denetimlerini artırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER