Sobanın söndüğünden emin olmadan uyumayın

Sobanın söndüğünden emin olmadan uyumayın -Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İnce: -Sobanın olduğu odada uyuma alışkanlığı var ancak bu durum soba söndürülmediği takdirde ciddi tehlike oluşturuyor -Sobanın sön


SAMSUN (A.A) - Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Hasan İnce, soba zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulundu.
     İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların soğumasıyla yangın ve soba zehirlenmesi vakalarının Türkiye genelinde arttığını söyledi.
     Sobayı kurmadan bacaların temizlenmesi gerektiğini belirten İnce, Baca temizliklerinin her altı ayda bir yapılması gerekiyor. Temizlenmeyen bacalardaki kurumlar alev alarak yangınlara sebep oluyor. Baca temizliği yapmadan soba yakmak yangına davetiye çıkarmaktır dedi.
     En çok yapılan yanlışlardan birinin, sobalı odada, sobayı söndürmeden uyumak olduğunu vurgulayan İnce, şöyle devam etti:
     Vatandaşlarımızın sobanın olduğu odada uyuma alışkanlığı var ancak bu durum soba söndürülmediği takdirde ciddi tehlike oluşturuyor. Sobanın söndüğünden emin olunmadan uyunması, esecek ters rüzgarla dumanın odanın içine dolmasıyla çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenmeye neden oluyor.
     Sobalı evlerde dikkat edilmesi gereken konulardan birinin de kova değişimleri olduğunu dile getiren İnce, Sobalarda kova değişikliği sırasında közlerin güvenilir bir şekilde söndürülmesi gerekiyor diye konuştu.
     Baca ve boruların geçtiği yerlerde eşya bulunmamasının, olası bir yangının önüne geçeceğini anlatan İnce, Vatandaşlarımız, bir anlık hatalarının büyük kayıplara neden olabileceğini akıllarından çıkarmamalı ifadelerini kullandı.
     İnce, sobaların üstten yakılmasının hem ısı kaybını azaltacağını hem de hava kirliliğinine neden olmayacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Sobanın söndüğünden emin olmadan uyumayın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER