Solhan da Okul Aşı Günleri Uygulaması

Solhan da Okul Aşı Günleri Uygulaması


BİNGÖL (A.A) - Bingölün Solhan İlçesinde Okul Aşı Günleri Uygulaması kapsamında ilköğretim birinci sınıf ve sekizinci sınıftaki bütün çocukların aşılanacağı bildirildi.
     Solhan Kaymakamlığından yapılan yazıllı açıklamada, Solhan Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından ilçedeki bütün okulların tek tek dolaşılarak öğrencilerin aşılanması için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği belirtilerek şunlar kaydedildi:
     Aşılama programında hedeflenen bütün örencilere aşı yapılacak. Okul çağı çocuklarına yönelik olarak birinci sınıf öğrencilerine difteri, boğmaca, tetanos, polio, kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşıları, sekizinci sınıf öğrencilerine ise tetanos ve difteri aşıları yapılıyor. Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları bağışıklama hizmetleri kapsamında toplumda, özellikle bebek ve çocuklarda aşı ile korunabilir hastalıkların ortaya çıkışını engellemek ve bu hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin, sakatlıkların önüne geçmek amacıyla belli bir takvim çerçevesinde hastalıklar için riskli olan yaşa ulaşmadan insanları koruma amacıyla uygulanan aşıların, aşı takvimine göre çocukların aşıları okul çağında yapılan dozlarla tamamlanmaya çalışıyorlar. Koruyucu sağlık hizmetlerinin en etkin yöntemi olan aşı uygulaması okul çağındaki çocuklarda başarıyla gerçekleşmesi halk sağlığı açısından da büyük önem taşımaktadır.
    
    
     Muhabir: Naim Boşkut/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Solhan da Okul Aşı Günleri Uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER