Sosyal Kalkınma ve Sosyal Altyapı Mali

Sosyal Kalkınma ve Sosyal Altyapı Mali Destek Programlarına proje başvurusu


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Zafer Kalkınma Ajansı tarafından sosyal ve beşeri gelişime katkı sağlaması için başlatılan Sosyal Kalkınma ve Sosyal Altyapı Mali Destek Programlarına Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşaktan toplam 262 proje başvurusu gerçekleştirildi.
     Zafer Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamada, programlara Afyonkarahisardan 94, Kütahyadan 58, Manisadan 73 ve Uşaktan 37 proje teslim edildiği bildirildi.
     Değerlendirmeler sonrasında başarılı olan projelere Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında proje başına 25 bin lira ile 200 bin lira, Sosyal Altyapı Mali Destek Programı kapsamında ise proje başına 100 bin lira ile 500 bin lira arasında hibe desteği sağlanacağının ifade edildiği açıklamada şunlar kaydedildi:
     Ajansımız söz konusu iki program için toplamda 17.3 milyon liralık bir kaynak ayırdı. Ajansımıza teslim edilen projeler öncelikle ön inceleme aşamasından geçecek. Ön incelemede yalnızca evrakların tamlığı ve uygunluğu gibi şekilsel şartlar denetlenecek. Ön incelemeyi geçen projeler ilgili mevzuat gereği ülke genelinden seçilen bağımsız değerlendiricilere havale edilecek. Bağımsız değerlendiricilerin projeleri okumaları, değerlendirmeleri ve puanlamaları sonucunda başarı listesi ortaya çıkacak. Başarı listesinin değerlendirme komitesi tarafından incelenmesi ve yönetim kurulu onayını müteakiben, destek almaya hak kazanan projeler asil ve yedek liste şeklinde kamuoyuna ilan edilecek. Değerlendirme sürecinin tamamlanması ve başarılı projelerinin ilan edilmesinin yaklaşık 2 ay sürmesi öngörülüyor.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Sosyal Kalkınma ve Sosyal Altyapı Mali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER