SPORDER Başkanı Babar:

SPORDER Başkanı Babar: -Sporcuların sağlığı bizim için her şeyden önemlidir


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Sporcular Derneği (SPORDER) Başkanı Yusuf Babar, sporcuların sağlığının kendileri için her şeyden önemli olduğunu söyledi.
     SPORDER Başkanı Babarın girişimiyle, Avrupa ve Türkiye şampiyonu milli halterci Gamzegül Kızıldağ ve Sabri Konaç, özel bir hastanede sağlık kontrolünden geçti
     Özellikle bireysel kuvvete dayalı, halter, vücut geliştirme sporları gibi branşlarda müsabakalara katılan sporcuların, müsabakaların seyrine ve katılacakları kilolara göre, çok hızlı ve kısa zamanda hızlı kilo almak ve vermek zorunda olduklarını anımsatan Babar, şöyle konuştu:
     Bu sporcularımızın sağlıklarının tehlikeye girmemesi için profesyonel kişiler nezaretinde belirli aralıklarla sağlık kontrollerinden geçirilmeleri gerekiyor. Biz SPORDER olarak zaman zaman ilimizdeki başarılı sporcularımızın sağlık kontrollerini yaptırıyoruz. Bundan bir ay önce Türkiye klasmanında dereceye girmiş eskrimcilerimizin sağlık kontrollerini yaptırdık.
     Babar, bugün de derece elde etmiş haltercilerin sağlık kontrolünden geçtiğini, hastane diyetisyeninin sporcuların beden kitle endeksi ve kas kemik yapılarına bakarak beslenme tabloları çıkardığını kaydetti.
     Avrupa şampiyonu Gamze Gül Kızıldağ ise böyle ciddi bir sağlık taramasından ilk defa geçtiğini ve memnun kaldığını belirterek, yetkililere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber SPORDER Başkanı Babar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER