Tarihi Batisin Kahvesi yeniden hayat buldu

Tarihi Batisin Kahvesi yeniden hayat buldu


İZMİR (A.A) - Necati Cumalı ve Yorgo Seferisin eserlerinde de adı geçen Urla Limanının tarihi yapılarından Betisin Kahvesi, Türk ve Yunan işadamlarının ortak girişimiyle yeniden hayat buldu.
     Yunanistanın İstanköy Adasında yaşayan Türk işadamı Mehmet Küpelikavas ve Yunan ortağı Vassilis Karavasilis, 2 milyon lira yatırımla Urla Limanında bulunan ve 200 yıllık bir tarihi geçmişe sahip Batisin Kahvesini restore ettirerek yeniden hizmete açtı.
     Küpelikavas, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunnu ortağı ile birlikte ilk görüşte etkilendikleri tarihi Batisin Kahvesini, aslına uygun bir şekilde tek bir orijinal taşın bile zarar görmeden restore ettirdiklerini belirterek, Hayatta en önemli şey kazanç değildir. Böyle tarihi değerlere saygı duyuyoruz ve koruyup, keyifle yaşatmak istiyoruz dedi,
     Batisin Kahvesi olarak bilinen liman yapısının, restoran kahve ve devam eden çalışmalar tamamlandığında butik otel olarak hizmet vereceğini anlatan Küpelikavis, İnsanlara sevgi dolu, kendi evinde hissi uyandıracak, keyifli bir zaman dilimi hediye etmek istiyoruz. Ticari bir kaygımız yok. Yalnızca her şeyin güzel olmasını istiyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Tarihi Batisin Kahvesi yeniden hayat buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER