Tartıcılık yapan Ağrılı Yusufun başarısı

Tartıcılık yapan Ağrılı Yusufun başarısı -Çalışarak okul harçlığını çıkaran ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki Yusuf Bozkuş, 7 ay önce başladığı halterde Türkiye ikincisi oldu -Minik sporcu Bozkuş: Hedefim, Arif Koç ağabeyim gibi


AĞRI (A.A) - Fatma Güven - Ağrıda ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için tartıcılık yaparak okul harçlığını çıkaran 13 yaşındaki Yusuf Bozkuş, 7 ay önce başladığı halterde Türkiye ikincisi oldu.
     Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği halter kursuna katılan Yusuf Bozkuş, bu süre içerisinde hem okuluna gitti hem de antrenmanlara katılarak Minikler Türkiye Halter Şampiyonasına hazırlandı.
     Okul harçlığını çıkarmak için hafta sonları tartıcılık yapan Bozkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halterle tanışmasını antrenörü ve annesine borçlu olduğunu söyledi.
     Antrenörü Mehmet Ekelikin eğitim gördüğü okulda sporcu taraması yaptığını, bu şekilde halterle tanıştığını anlatan Bozkuş, daha sonra düzenli şekilde antrenmanlara devam ettiğini belirtti. Maddi imkanları olmadığı için antrenmanlara her gün 3 kilometre yol yürüyerek gittiğini ifade eden Bozkuş, şöyle konuştu:
     Babam İzmirde inşaat işçisi. Biz 8 kardeşiz, babam tek başına çalıştığı için maddi sıkıntı yaşamamak için boş zamanlarımda ve okul çıkışı Cumhuriyet Caddesinde tartıcılık yapıyorum. Günde bazen 2 lira bazen de 4-5 lira kazanıyorum. Paramı biriktirip kendime ve kardeşime ayakkabı gibi şeyler alıyorum. Diğer zamanlarda antrenmanlara katılıyorum.
     Bozkuş, Antalyada Şubat ayında yapılan Minikler Türkiye Şampiyonasında Türkiye ikincisi olduğunda inanamadığını belirterek, şöyle devam etti:
     Çünkü bizden daha iyi şartlarda yaşayan ve daha iyi imkanlarda eğitim görmüş sporcularla yarıştık. Bu süreçte bana en büyük desteği halter hocam Mehmet Ekelik ve annem verdi. Onlara çok teşekkür ediyorum. Babam da beni telefonla aradı benimle gurur duyduğunu ve her zaman arkamda olacağını söyledi. Hedeflerime ulaşmak için daha çok çalışacağım. Bundan sonraki hedefim Arif Koç ağabeyim gibi önce Türkiye daha sonra da dünya şampiyonu olmak.
    
     -Oğlumla gurur duyuyorum-
    
     Anne Güllü Boşkuş da oğlunun ikinci olduğunu öğrenince gözyaşlarını tutamadığını belirterek, Oğlumun hedeflerine ulaşması için sürekli dua ediyorum. Yusuf, beni ve babasını çok mutlu etti. Onunla gurur duyuyorum, geleceği için her şeyi yapmaya hazırım dedi.
     Her zaman oğlunun destekçisi olacağını vurgulayan Bozkuş, Yusuf boş zamanlarında tartıcılık yapıyor antrenmanlara gitmek için can atıyor. Tartıcılıktan kazandığı parayla akşam eve ekmek getiriyor, okul harçlığını kendi kazanıyor. Hedefi dünya şampiyonu olmak. Ben de annesi olarak her zaman yanında olacağım şeklinde konuştu.
     Antrenör Mehmet Ekelik ise Yusufun çok başarılı ve azimli bir çocuk olduğunu söyledi. Ekelik, Yusuf ile okullarda sporcu taraması yaparken tanıştığını, spora hevesli olduğu için hemen listeye aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Yusuf antrenmanlara çok düzenli bir şekilde katılıyor. Okul çıkışı yaklaşık 3 kilometrelik yolu kar kış demeden yürüyerek yanımıza geliyor. Gelinceye kadar ayakları sırılsıklam oluyor. 7 ay boyunca günde 6 saat antrenman yaparak hazırlandık. Tabi emeğimizin karşılığını aldığımız için ayrıca mutluyum. Şampiyona 7-10 Şubat tarihleri arasında yapıldı. Şampiyonaya Türkiye genelinden 6 kız, 80 erkek olmak üzere 86 minik halterci katıldı. Şampiyonada Yusuf ikinciliği elde ederek hem bizim hem de Ağrının gururu oldu. Yusufun azmine güveniyorum ve bundan sonraki hedefimiz dünya şampiyonluğudur.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Tartıcılık yapan Ağrılı Yusufun başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER