TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri, 1.

TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri, 1. Hava İkmal Bakım Merkezini gezdi -Komisyon Başkanı Köksal: "Komutanlığımız önemli bir iş başarmış. Gelecekteki gelişmeleri de göz önüne alarak 2023te yapacağımız milli uçacağı hesaba katarak büt


ESKİŞEHİR (A.A) - TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal ve beraberindeki bazı komisyon üyeleri, 1. Hava Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığında incelemelerde bulundu.
     Komisyon üyelerini, 1. Hava Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Tümgeneral Cevat Yazgılı karşıladı. 1. Hava Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığındaki brifingin ardından Yazgılı, Köksal bir şilt hediye etti.
     Daha sonra Teknoloji ve Silah Sistemleri Geliştirme Başkanlığı Tesislerini gezen komisyon üyeleri, tesisin komutanı Albay Orhan Nadardan bilgi aldı. Nadar, burada, F4 ve F16 uçaklarının mühimmatlarını tanıttı.
     Köksal ve beraberindekiler, Atılım Jet Motor Bremze Tesislerini gezip F16 jet motorunu test etti.
    
     -"Göğsümüzü kabartan çalışmalar yapılıyor"-
    
     Uçak FASBAT Müdürlüğü Tesislerinde T38, F4 ve F16 uçaklarını inceleyen Köksal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehirdeki programları dahilinde 1. Hava Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığındaki farklı birimlerde brifing aldıklarını kaydetti.
     Gördüklerinden ve anlatılanlardan heyecan duyduğunu ifade eden Köksal, şöyle konuştu:
     "Her birimde herkes büyük bir heyecan ve özveriyle çalışıyor. Burada, sadece Türkiyede değil dünyada pek çok noktada bir çok ülkenin yapamadığı düzenleme var. Komutanlığımız önemli bir iş başarmış. Gelecekteki gelişmeleri de göz önüne alarak 2023te yapacağımız milli uçacağı hesaba katarak bütün gelişmeleri ve yenilikleri yapıyorlar. Millet ve ülke olarak göğsümüzü kabartan çalışmalar yapılıyor. Komisyon olarak mutlu olduk. Böylesine güzel bir tesisi ve işletmeyi görmek, buradaki çalışanların heyecanı bizi umutlandırdı. Buradaki arkadaşlarımız gelecekle ilgili çok daha büyük vizyonları var. Onların en kısa zamanda gerçekleşeceğini inanıyorum."
     Köksal, bu tür tesislerde çoğu kez "gizlilik" adı altında bir şeyler yapıldığını ve yapılanı kimse görmediğini hatırlatarak, "Marifet de iltifata tabidir. Bir şey iyi yapılıyorsa iltifat gerekir. Onun için de görmek lazım. Ülkemizin insanları da bunları görmelidir" dedi.
    
     -"Millileşme süratli şekilde yapılıyor"-
    
     Bir gazetecinin "Türkiyenin 2023te mili uçağını ve tankını yapma hedefi var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Köksal, şunları söyledi:
     Hedefe adım adım gidiliyor. Atılım jet motor bremzesi Türkiye kendi yapıyor. Başka ülkelere de yapıyoruz. ASELSAN, TAI ve Eskişehirdeki Lojistik Komutanlığımız arasında önemli işbirliği var. Bir taraftan onları bazı şeyleri üretirken, burada da değerlendirilmesini yaparak hayata geçiriliyor. Hedefimiz, millileşmek. Özellikle savunma sanayinde millileşmek önemlidir. Kendimizi güvende hissedebilmeniz için mutlaka millileşmemiz lazım. Millileşme de süratli şekilde yapılıyor. Motor hariç pek çok parçayı da millileştirmiş vaziyetteyiz. Hedefimiz 2023te milli uçağımızı yapmak. Altay tankları büyük çapta millileşerek yapılmaya başlandı.
     Konuşmanın ardından Köksal ve beraberindekiler, Jet Revizyon Müdürlüğü Tesisleri ve Müzesini, Aksesuar Revizyon Müdürlüğü Tesislerini gezdi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri, 1. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER