TEIye NATOdan En İyi Motor Bakım

TEIye NATOdan En İyi Motor Bakım Firması ödülü -Eskişehirde kurulu TEI, NATO Awacs uçaklarına ait TF33 motoru depo seviyesi bakım projesinde yapılan değerlendirme sonucunda, NSPA ve IAMCO tarafından 2011 yılının En İyi Mot


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde kurulu TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), NATO Awacs uçaklarına ait TF33 motoru depo seviyesi bakım projesinde, zamanında teslimat, kalite, kontrat idaresi ve zamanında yanıt verme gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirme sonucunda, NATO üye ülkelerinin silahlı kuvvetlerinin lojistik ihtiyaçlarını karşılayan NATO Destek Teşkilatı (NSPA) ve Uluslararası Havacılık ve Uzay Yönetim Şirketi (IAMCO) tarafından 2011 yılının En İyi Motor Bakım Firması seçildi.
     TEI Genel Müdürü Akın Duman, ödül töreninde yaptığı konuşmada, proje kapsamında 2001 yılında ilk motorun teslimatının ardından, TEInin bugüne kadar TF33 motorlarının 12 bin saat, 18 bin saat ve duruma bağlı depo seviyesi bakımları olmak üzere toplam 79 adet motorun depo seviyesi bakımını başarıyla gerçekleştirdiğini kaydetti.
     NATO Awacs E-3A uçaklarının NATO hava savunma kuvvetlerinde her türlü hava şartlarında gözetleme, komuta, kontrol ve iletişim görevlerinde kullanıldığını ifade eden Duman, şöyle konuştu:
     Havadan erken uyarı ve kontrol NATO Awacs E-3A uçaklarına ait TF33 motoru depo seviyesi bakım projesi, uçak motorları sahasında ülkemizde mevcut olan potansiyelin dışa açılması yönünde önemli bir örnek teşkil etmektedir. Projeyle elde edilen başarılar, uçak motorları sahasında Türkiyedeki kabiliyet ve kaynakların uluslararası alanda hak ettiği yeri alması açısından önemli bir aşama ve haklı bir gurur kaynağıdır. Uluslararası, yüksek kalitede, rekabetçi bir ana motor üreticisi olma vizyonuyla çalışmalarımıza devam ettiğimiz bu süreçte, aldığımız bu ödül, uluslararası alanda bir bakım-onarım merkezi olma yolunda bizlere ekstra bir güç vermiştir. TEI, bölgede bakım-onarım merkezi olmayı hedefliyor. Bu yönde F16 uçağı F110 motoru montaj ve testi, Cougar helikopteri Makila 1A1 motoru montaj, test ve bakımı ile NATO Awacs uçağı TF33 motoru depo seviyesi bakımı gibi projelerde TEI, ileri düzeydeki teknolojik kabiliyetlerini başarıyla kullanıyor. CN-235 CASA uçaklarına ait CT7-9C motoru için sahip olunan bakım onarım ve yenileme kabiliyetleri ve farklı motorlar için Türk Hava Kuvvetlerine verilen destek yanında, uluslararası platformda da F110 motorlarına yönelik Motor Ömrünü Uzatma Programı (SLEP) ve Motor Yapısal Bütünlük Programı (ENSIP) uygulamaları yapılıyor.
     Törende, NSPA Awacs Program Müdürü Gregory Clark ve IAMCO Genel Müdürü Maximilian Kuchler de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Clark ve Kuchler, Akına ödüllerini verdi.
     Etkinliğe, 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cevat Yazgılı da katıldı.
     Öte yandan TEI, aynı ödülü 2004 ve 2008 yıllarında iki defa kazanmıştı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TEIye NATOdan En İyi Motor Bakım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER