Tek başına yaşadığı barakadan vazgeçemiyor

Tek başına yaşadığı barakadan vazgeçemiyor -Kocaelide 5 metrakarelik barakada tek başına yaşayan 90 yaşındaki Ahmet Çalış, götürüldüğü huzurevine terk ederek yeniden döndüğü barakasında yaşam mücadelesi veriyor (Fotoğraflı-Görü


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide tek başına yaşadığı bir barakada yaşayan 90 yaşındaki Ahmet Çalış, götürüldüğü huzurevini terk ederek döndüğü barakasında yaşam mücadelesi veriyor.
     İzmit ilçesi Cedit Mahallesi Kamil Bağdat Sokakta, derme çatma barakada yaşayan Çalış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıldır yıkık dökük tek odalı yerde kaldığını anlattı.
     Ablasının 2 çocuğu dışında kimsesinin olmadığını, onların da kendisine bakmadığını belirten Çalış, başka çaresinin olmadığı için burada kaldığını söyledi.
     Kendisine gelen yiyecekleri evinde beslediği kedilerle paylaştığını dile getiren Çalış, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından kömür yardımı geliyor ama sobayı yakacak gücüm yok. 3 ayda bir 350 lira yaşlılık maaşı alıyorum. Kedilerimle birlikte yaşıyorum. Onlar bana alıştı. Beraber yaşıyoruz dedi.
     Çalış, sobayı tutuşturmak amacıyla metruk evin ahşap kısımlarını kullandığını, dışarıda gördüğü bir kütüğü de odun haline getirmek kırmak isterken belini incittiğini anlatarak, zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini kaydetti.
    
     -Artık ölümü bekliyorum-
    
     İzmit Tavşantepe Mahallesinde kendisine ait evi 20 sene önce sattığını, parayı bankaya yatırdığını, zamanla o paranın bittiğini ifade eden Ahmet Çalış, eskiden limonata satıyordum. Maddi durumum iyiyken, çevremde insan çoktu. Elden ayaktan düşünce, param bitince, yanımda kimse kalmadı. Şu an en yakın dostlarım kedilerle yaşıyorum ve artık ölümü bekliyorum şeklinde konuştu.
     Kaldığı metruk evin yaşlı bir adama ait olduğunu, kira almadığını, ancak adam ölünce ölünce çocuklarının evi sattığını dile getirerek, İleride eski bir baraka daha var, orada kalacağım. Ne zaman öleceğim belli değil. Allah hayırlısını nasip etsin. O lazım bana. Çünkü artık takatim kalmadı ifadesini kullandı.
     Cedit Mahallesi Muhtarı Vedat Yoldaş ise yaşlı adamı huzurevine yatırdıklarını ancak orada durmadığını ve yaşadığı yere geri döndüğünü söyledi.
     Komşuları da yaşlı adamın 20 yıldır sefalet içinde yaşadığını, ellerinden geldiğince kendisine yardımcı olmaya çalıştıklarını anlattı.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Tek başına yaşadığı barakadan vazgeçemiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER