Teröre inat başardılar

Teröre inat başardılar -Diyarbakırda askeri servis aracının dershane önünden geçişi sırasında bomba patlatılması sonucu yaralanan 66 kişi arasında yer alan öğrenciler, üniversite sınavında teröre inat başarılı oldu -DÜ Fen Edebiyat


DİYARBAKIR (A.A) - Sema Kaplan - Diyarbakırda, askeri servis aracının geçişi sırasında PKKlı teröristin patlattığı bomba sonucu yaralanan 66 kişi arasında yer alan öğrenciler, girdikleri üniversite sınavında teröre inat başarılı oldular.
     Diyarbakırda 3 Ocak 2008 günü askeri servis aracının geçişi sırasında PKKlı teröristin patlattığı bomba nedeniyle yaralanan ve 6 arkadaşlarını kaybeden öğrenciler, yaşadıkları travmaya rağmen yaşamdan kopmayarak girdikleri üniversite sınavında hedefledikleri bölümleri kazanmayı başardılar.
     Patlamanın yaşandığı dönem arkadaşlarını kaybetmenin acısı ile üniversiteye hazırlanan dershane öğrencilerinden 95i tıp, 182si mühendislik, 168i çeşitli dallarda eğitim fakültesi, 26sı diş hekimiliği, 131i işletme, 124ü fen-edebiyat, 43ü kamu yönetimi, hukuk, 344ü ise çeşitli bölümlere girmeyi başardı.
    
     -Aynı dershanede staj yapıyor-
    
     Patlamadan sonra girdiği sınavda Dicle Üniversitesi (DÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazanan son sınıf öğrencisi Veysel İçöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitime sekte vurulmak istenen bu saldırıyı kınadıklarını söyledi.
     İçöz, yaşanan olayın azimlerini kırmadığını ifade ederek, Patlamanın olduğu gün dersliklerdeydik. Bir arkadaşımızın camı açması ile patlamanın etkisi ile olabilecek basınç karşısında yaralanmaktan ve ölmekten kurtulduk. Burada bin 500 öğrencinin okuduğu bilinerek bu saldırı yapıldı. Birçok arkadaşımızı bu olayda kaybettik. Teröre inat o yıl üniversiteyi kazandık. O yıl tüm arkadaşlarımız bir üniversiteye yerleşti. Yerleşemeyen arkadaşlar da hazırlığını sürdürüyor. Bu olay azmimizi kırmadı. Bu dershanede de staja başladım. dedi.
    
     -Hayali tıp okumaktı, gerçekleştirdi-
    
     Bombalı saldırıda ağır yaralanan öğrencilerden Görkem Emre Özün babası Dicle Üniversitesi (DÜ) Öğretim Üyesi Tevfik Hadi Öz ise, oğlunun saldırıdan ağır yaralı kurtulduğunu ifade ederek, 6 ay süren tedavisinin ardından koltuk değneğiyle girdiği ÖSS sınavında 9 Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesini kazandığını söyledi.
     Öz, oğlunun yaşadığı ağır travmaya rağmen dershane öğretmenlerinin de desteğiyle hedefine ulaştığını belirterek, Oğlumun patlamada 2 ayağı kırıldı. Bir bacağı kopmak üzereydi. Dalağı alındı. 5 ay dershaneye gidemedi. ÖSSye 1 ay kala eve gelen dershane hocalarının desteğiyle sınava hazırlandı. Patlamadan ağır yaralı kurtulduğu için hala tedavisi sürüyor. Koltuk değneği ile sınava girdi. İkinci tercihi olan DEÜ Tıp Fakültesini kazandı. Hayali tıp okumaktı, gerçekleştirdi dedi.
     Patlamadan yaralı kurtulan Vedat Bora, patlama sırasında ilköğretim 8. sınıf öğrencisi olduğunu ve OKSye hazırlandığını belirterek, patlamadan ağır yaralı kurtulmasına rağmen kazandığı Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesini bitirdiğini söyledi.
     Bora, bu yıl üniversiteye hazırlandığını ifade ederek, Patlamadan ağır yaralı kurtuldum. Hayati tehlikem söz konusuymuş. Vücudumda 3. derece ciddi yanıklar oluşmuştu. Arkadaşlarım sınava hazırlanırken ben hayata tutunmaya çalışıyordum. Çok sayıda ameliyat geçirdim. Uzun süren tedavi sürecinin ardından girdiğim sınavda Fen Lisesini kazandım. Asıl hedefim üniversiteyi kazandığımda gerçekleşecek. Artık bu sorunların sona ermesi için köklü çözümler bekliyoruz. İnsanlar sorunlarını şiddet ile çözmekten vazgeçmeliler. Şiddet yıllardır bu soruna çözüm olmadı. Bu ilkel yöntemden vazgeçilerek bu sorunun çözülmesi için masa başında uzlaşmacı çözümler gerek diye konuştu.
    
     -Başarılı öğrencilerimizi kaybettik-
    
     Patlamada hayatını kaybeden Eren Şahin ile ağır yaralanan Görkem Emre Özün okuduğu Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Müdürü Abdurrahman Güden, patlamanın olduğu yıl okul olarak Türkiye genelinde ÖSSde 8inci sıraya, Fen Liseleri arasında da 7inci sıraya yerleştiklerini söyledi.
     Saldırının yaşandığı yıl öğrencilerin büyük bölümünün tıp fakültesini kazandığını ifade eden Güden, Şehit öğrencimiz Eren Şahin de rahatlıkla tıpı kazanacak bir öğrencimizdi. Ağır yaralanan öğrencimiz Emre Öz aynı yıl 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Bu olay tüm öğrencileri bir süre olumsuz etkilese de sonrasında azimlerini artırdı. Öğrencilerimiz iyi üniversitelere yerleşerek bu büyük başarıyı bize getirdiler. Patlamada yaralanan Mustafa Nacir ise Hacettepe Tıp Fakültesini kazanabilecekken maddi nedenlerden dolayı DÜyü tercih etti dedi.
     Okulun kimya öğretmeni Z.T ise, olayın meydana geldiği gün öğrencilerin kendi dersinden çıktığını ve dershaneye gittiğini anlatarak, eve geldiğinde patlamanın sesi ile irkildiğini söyledi.
     O gece geç saatlere kadar öğrencileri aradıklarını, her yıl da acılarının tazelendiğini ifade eden Z.T, Çocuklar olaydan sonra derece yapacağız diye söz verdiler. Bazı öğrencilerimizi kaybettik ama arkadaşları o yıl Türkiyede derece yaptı. Allah bir daha böyle bir olayı yaşatmasın dedi.
    
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Teröre inat başardılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER