TFF 1. Ligin Süper Finaline doğru

TFF 1. Ligin Süper Finaline doğru -Elazığsporun doğrudan Süper Lige yükseldiği TFF 1. Ligde, ipi göğüsleyecek ikinci takım Pazar günü oynanacak Çaykur Rizespor-Akhisar Belediyespor maçıyla belli olacak -Çaykur Rizespor


RİZE (A.A) - Elazığsporun doğrudan Süper Lige yükseldiği TFF 1. Ligde, ipi göğüsleyecek ikinci takım 13 Mayıs Pazar günü oynanacak Çaykur Rizespor-Akhisar Belediyespor maçıyla belli olacak.
     Çaykur Rizesporun basın Sözcüsü Cengiz Mataracı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin bitiş çizgisinin göründüğünü belirterek, Son doksan dakikayı koşacağız. Uzatmaları oynayacağız. Geride kalan 33 haftada kaç gol atılmış, neler yapılmış artık önemi yok. Akhisar Belediyespor maçında tek çıkış yolumuz galibiyet. Geride kalan 33 haftaya bedel dedi.
     Sezon başında Süper Lige yükselme parolası ile mücadeleye başladıklarını ifade eden Mataracı, Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Dört yıldır mücadele ettiğimiz TFF 1. Ligde Süper Lige ilk kez bu kadar yaklaştık. Her şeyi biz belirleyeceğiz. Kendi seyircimiz önünde oynayacağız. Taraftarımıza bu maçla ilgili bir şey söylemeye gerek yok. Onlar türbinde futbolcularımız sahada yüreklerini ortaya koyacaktır. Artık bu kadar yaklaştığımız Süper Lig kapısından geri dönmek istemiyoruz diye konuştu.
     Akhisar Belediyesporun emeğine çok büyük saygı duyduklarını vurgulayan Mataracı, şöyle devam etti:
     Rakibimiz de bu noktaya kolay gelmedi. Teknik direktörlük görevinde daha önce Çaykur Rizesporda görev yapmış, kişiliğine ve teknik adamlığına büyük saygı duyduğumuz Hamza Hamzaoğlu var. Çaykur Rizespor için geçmişte önemli başarılara imza atmış futbolcu arkadaşlarımızı kadrolarında barındırıyor. Tek hedef için mücadele edecek iki takım. Rakibimize beraberlik yetiyor, biz ise kazanmak zorundayız. Her iki takım da verdiği mücadele ile Süper Ligi hak ediyor.
    
     -Deplasman başarısı-
    
     Hem Çaykur Rizespor hem de Akhisar Belediyespor deplasmanda elde ettikleri başarılarla Süper Lig yarışında avantajlı konuma geldi. Yeşil-mavili ekip 17 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik ve üç mağlubiyetle 34 puan toplayarak TFF 1. Ligde deplasmanda en fazla puan toplayan ekip oldu. Manisa temsilcisi Akhisar Belediyespor ise deplasmanda 16 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile 32 puan toplayarak Çaykur Rizesporun ardından en fazla puan toplamayı başaran ikinci takım olmayı başardı. Çaykur Rizespor son on haftada mağlubiyet yüzü görmezken 7 galibiyet 3 beraberlik aldı. Akhisar Belediyespor ise deplasmanda oynadığı son 7 karşılaşmada 5 galibiyet 2 beraberlik alarak 17 puan topladı. Ligin ilk yarısında Akhisarda oynanan maçta ise ev sahibi takım Çaykur Rizesporu 3-0 yenmişti.
    
     -Ligin en golcü takımı Çaykur Rizespor-
    
     TFF 1. Ligde yeşil-mavili ekip attığı 51 golle son hafta öncesinde en golcü takım konumunda bulunuyor. Yeşil-mavili ekipte Kamerunlu golcü Bikoko ligde attığı 17 golle gol krallığında ilk sırada yer alırken, kendisini Gambiyalı takım arkadaşı Ousman Jallow 15 golle izliyor. İkili ligde attıkları 32 golle takımlarına önemli katkı sağladı. Akhisar Belediyesporda ise en golcü isim 11 golle geçtiğimiz yıl Çaykur Rizespor forması giyen Sertan Vardar. Sertanı 8 golle Şehmuz Özer takip ediyor.
     (MS-MK)
<< Önceki Haber TFF 1. Ligin Süper Finaline doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER