TFF 1. Lig

TFF 1. Lig -Samsunspor Olağanüstü Kongresinde eski futbolcu Emin Kar, başkanlığa seçildi


SAMSUN (A.A) - Türkiye Futbol Federasyonu 1. Lig ekiplerinden Samsunsporun Olağanüstü Kongresinde eski futbolcu Emin Kar, başkanlığa seçildi.
     Canik Kültür Merkezinde yapılan kongrede mali raporlar, faaliyet raporları ve denetim raporları okunarak kabul edildi. Ardından tek liste halinde gidilen seçimde Samsunsporun eski futbolcusu Emin Kar, oyların tamamını alarak başkanlığa seçildi.
     Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan Kar, Samsunspor için tarihi bir kongrenin geride kaldığını belirterek, şunları kaydetti:
     En başından beri söylediğim bir şey vardı, ben adayım demedim sadece eğer Samsunspor için bütün çareler tükenecekse ve takım ortada kalacaksa ömrünü Samsunspora harcamış, bu şanslı formayı defalarca giymiş, kaptanlık yapma şerefini tatmış eski bir futbolcusu ve daha da ötesinde bir Samsunsporlu olarak görevden kaçma şansımız olamaz demiştim.
     Samsunspor herkesin malı olduğuna işaret eden Kar, Camiada bir barış ortamı oluşturmamız gerekir. Samsunspor için artık fedakarlık zamanıdır. Samsunspor benim hayatımı tamamen değiştirdi. Ama ben hiç bir zaman küsmedim aksine daha çok sevdim onu. Sizlerde küsmeyin daha çok sevin. Bu takım futbolcusu oldum, kaptanı oldum, idari yöneticisi oldum ve şimdi de her Samsunsporlunun hayali olan başkanı oluyorum diye konuştu.
     Yönetim Kurulu ise şöyle oluştu:
     Erdem Eynel, Ayvaz Yılmaz, Hayati Ergür, Tayfun Yüce, Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, Akın Üner, Nilşah Alptekin, Mehmet Yılmaz, Turgut Koldere, İsa Kınık, İbrahim İnan, Ali Kemal Gedikli, Mehmet Tusan Çakır, Akan Yüksel, Basri Kul, Recep Hun, Mehmet Bank, Ruşen Okul ve Doğan Atlı.
    
    
     -Emin Karın öz geçmişi-
    
     1981-82 sezonunda profesyonel olduğu Samsunspor ile o zamanki adı 2. Lig olan 1. Ligde şampiyonluk yaşamış ve Süper Ligde forma giyme fırsatını yakalamıştır. Süper Lig şampiyonluğuna oynayan ve Samsunspor tarafarlarınca Efsane olarak nitelenen kadronun değişmezlerinden biri olan Kar, takımda kaptanlığa kadar yükselmiştir.
     Samsunspor, Malatyaspor ile deplasmanda oynayacağı maça giderken 20 Ocak 1989 yılında Havza ilçesinde trafik kazası geçirmiş, Teknik Direktör Nuri Asan ile 3 futbolcu hayatını kaybetmiş, kaptan Emin Kar ise belden aşağısı sakat kalmış ve futbol hayatı sonlanmıştır.
     Samsunsporun küme düştüğü 2005-06 sezonunda da takımda idari menajer olarak görev almıştı.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER