TİKA ve UNCCD heyeti Torku Ağabeyli

TİKA ve UNCCD heyeti Torku Ağabeyli Ormanını gezdi


KONYA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, TİKA ve Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi Sekreterliği (UNCCD) yetkilileri, Konya Şeker tarafından Ağabeyli Torku Ormanını gezdi.
     Konya-Ankara karayolundaki TORKU Ağabeyli Ormanına gelen misafirleri AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu ile İlhan Yerlikaya ve Konya Şeker Genel Müdürü Yavuz Erence karşıladı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ile Mücadele Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gözükara, sivil toplum kuruluşlarının ağaçlandırmaya yönelik çalışmalarını yerinde görmek için bir gezi düzenlediklerini belirtti.
     Çölleşme ile Mücadele Genel Müdürlüğünce sivil toplum kuruluşlarının ağaçlandırma faaliyetlerinin tartışılması için sempozyum düzenlediklerini ve programın arazi ayağını Konyanın oluşturduğunu ifade eden Gözükara, Yarı kurak bir iklimde olması, yağışların dağılışının yıllara ve mevsimlere göre değişiklik göstermesinden dolayı Konyayı seçtik dedi.
     Konya Şekerin Torku Ağabeyli Ormanınında kızıl geyikler, arılar, çeşitli türde kuşların da bulunduğu Habitat sahasını gezen heyet, buradaki hayvanlara yakın ilgi gösterdi.
     Heyet, yeni doğan yavru geyiği de bir süre sevdi.
     Geziye, 23 ülkeden sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber TİKA ve UNCCD heyeti Torku Ağabeyli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER