Tokattaki sendikaların merkezi sınavları boykot kararı

Tokattaki sendikaların merkezi sınavları boykot kararı -Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESKe bağlı eğitim sendikaları, merkezi sınavlarda görev almama kararı aldı


TOKAT (A.A) - Tokatta Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESKe bağlı eğitim sendikaları, merkezi sınavlarda görev almama kararı aldı.
     Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Cemil Çağlar, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Tokatta sendikalar ile birlikte merkezi sınavları boykot etme kararı aldıklarını söyledi.
     Sendikaların genel merkezlerinin sınavları boykot etme kararı olmadığını belirten Çağlar, şunları kaydetti:
     Sendikalarının genel merkezlerin kararı olmamasına rağmen yerelde böyle bir karar aldık. Merkezi, ÖSS, LYS, SBS, açık lise, açık öğretim gibi bütün sınavlara öğretmenlerin itibarları iade edilene kadar, Ya öğreten ol ya öğrenen ol anlayışı hakim olana kadar, sayın bakanın, sayın Başbakanın eğitim çalışanlarına yönelik söylemlerini düzeltene kadar biz Tokatta merkezi sınavlarda görev almama kararı aldık. Şu ana kadar da uyguluyoruz diye konuştu.
     Sınavlardaki görevlendirmelerde Valilik ve Kaymakamlık çalışanlarının görev alabileceklerini belirten Çağlar, Herhalde Valilikler, Kaymakamlıklar resen görevlendirme mi yaparlar. Mesela ilçelerde Yeşilyurtta, Artovadan Sulusaraydan öğretmen takviyesi gibi çalışmalar varmış. Yeşilyurt merkez olduğu için oraya yönlendiriyorlarmış. Bir şekilde görevlendirme olur. Bizim Tokatta ki kararımız bu yönde. Biz hafta sonu Tokatta bile olmayacağız dedi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Tokattaki sendikaların merkezi sınavları boykot kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER