Trabzonda kültür sanat

Trabzonda kültür sanat -TDT, Pembe Kadın ve Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular adlı oyunları sahneleyecek


TRABZON (A.A) - Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), Pembe Kadın ve Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular adlı oyunları sahneleyecek.
     Hidayet Sayının kaleme aldığı, Uğur Keleşin yönettiği Pembe Kadın adlı oyunda, Elif Şeker Saka, Kadri Özcan, Ceyhun Gen, Emre Ön, Didem Özkavukçu, Nazlı Ceren Argon, Sinem Bilgin ve Mert Hürol rol alıyor.
     Dekor tasarımı Güven Öktem, giysi tasarımı İnci Kangal, ışık tasarımı ise Yüksel Aymaza ait oyunda, Pembe adlı kadının gelenekleriyle hayata, ağaya ve sisteme karşı verdiği savaş hikaye ediliyor.
     Oyun bugün ve yarın saat 20.00de, 23 Mart Cumartesi ise 15.00 ve 20.00da Atapark Haluk Ongan Sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak.
     TDT ayrıca, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular adlı oyunu ücretsiz sahneleyecek.
     Plinio Marcosun yazdığı, Orhan Günerin Türkçeye çevirdiği oyunu Barış Erdenk yönetiyor. Tek perdelik oyunda, Fatih Topçuoğlu ile Erşan Utku Ölmez rol alıyor.
     Dekor tasarımı Seyhan Kırcaya, kostüm tasarımı Hakan Dündara, ışık tasarımı ise Nihat Bahara ait olan, harabe yapının sefil bir odasında geçen oyunda, pazar yerinde çalışan ve parasızlık yüzünden aynı odayı paylaşmak zorunda kalan Paco ve Tonhonun hikayesi anlatılıyor.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonda kültür sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER