Trabzon Belediye Meclisi toplantısı yapıldı

Trabzon Belediye Meclisi toplantısı yapıldı


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Meclisinin Nisan ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi.
     Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Konya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne atanan Selim Çelenk, Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu ve meclis üyeleri katıldı.
     Gümrükçüoğlu, Çamobadaki 103 dönümlük askeri alanı belediyeye kazandırmalarından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, Çamoba arazisinin Trabzon Belediyesine kazandırılması, dönemimizde yaptığımız en önemli kazanımlardan biridir. Proje hazırlıklarımıza başladık. Projenin dünyadaki örneklerini inceliyoruz. Singapurdaki, Londradaki botanik bahçesi, Gürcistandaki, Batumdaki botanik parkı bahçesi örneklerinin de gözden geçirilmesi ile Trabzon bir dünya güzeli, rüya botanik parkı ve bahçesine kavuşturulacak dedi.
     Türkiyenin en modern hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezini yapmak için Orman Bölge Müdürlüğünden 83 dönüm araziyi 49 yıllığına kiraladıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, Çağlayan beldesi Kendirli Mahallesinde bulunan arazi üzerinde yapılacak hayvan bakımevi için projelendirme çalışmalarına başladık. 2014 yılının ilk yarısına kadar hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezini hizmete açmayı planlıyoruz diye konuştu.
     Gümrükçüoğlu, 2011 yılında Trabzonda yapılan Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları anısına Forum Alışveriş Merkezi karşısında yapımına başlanan EYOF 2011 Spor Hatıra Parkı inşaatının da hızla devam ettiğini vurgulayarak, 30 bin metrekare alan üzerinde yapılan parkın Nisan ayı sonu itibariyle tamamlanması planlanıyor. Yaklaşık 3 milyon 600 bin liraya mal olacak parkta, Osmanlı çay evi, Japon çay evi, yapay gölet, yürüyüş alanları, fitness aletleri ve dinlenme alanları bulunuyor dedi.
     Çelenk ise Trabzonda görev yaptığı süre içinde Trabzon Belediyesi ile güzel hizmetlere imza attıklarını belirterek, Trabzonda, Türkiyede bir numara olan, bütün illerin örnek aldığı bir Rehabilitasyon Merkezimiz var. 86 engelli çocuğumuz sabahleyin servilerle evlerinden alınarak akşama kadar sosyal faaliyetlerini maç, tiyatro, sinema, gezi ve bütün aktivitelerin yapılıp akşam evlerine bırakıldığı böyle bir kurumun tahsisini Trabzon Belediyesi bizlere yapmıştır. Burada engelli ailelerini yıllardan beri rahatlatmak adına büyük bir hizmet sunulmakta dedi.
     Hamzaoğlu da 1-7 Nisan Kanser Haftası bilinçlendirme çalışmaları dolayısıyla meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzon Belediye Meclisi toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER