TTKdaki metan gazından etkilenme

TTKdaki metan gazından etkilenme -Metan gazı degajı sonucu kaldıkları göçükten çıkarılan 3 madencinin cenazeleri ailelerine teslim edildikten sonra tören düzenlendi


ZONGULDAK (A.A) - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki metan gazı püskürmesi sonucu kaldıkları göçükten çıkarılan 3 madenci için cenaze töreni düzenlendi.
     Maden ocağının eksi 630 kodunda meydana gelen iş kazasının ardından cesetlerine günler sonra ulaşılabilen Hüseyin Kürekçi (55), Yüksel Koca (41) ve Ahmet Şekerin (30) cenazeleri, yapılan DNA testinden sonra ailelerine teslim edildi.
     Madencilerin Türk Bayrağına sarılı tabutu, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Kozlu beldesindeki evlerine götürüldü.
     Madencilerin evlerinin önünde yapılan duaların ardından, aileler taziyeleri kabul etti. Cenaze aracı içerisindeki tabuta sarılan madencilerin yakınları, güçlükle sakinleştirildi.
     Daha sonra madencilerin cenazesi, belde merkezindeki Aziziye Camisine getirildi.
     Burada düzenlenen törene, madencilerin ailesi ve yakınları, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu ile bazı belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Madencinin annesinden şiir-
    
     Madencilerin yakınları, üzerinde Türk Bayrağı olan tabutlara sarılarak uzun süre ağladı. Ahmet Şekerin annesi Havva Şeker Ben şehit annesiyim. Ağlamayacağım diyerek, 7 yaşındaki torunu Muhammed Ali Şekerin babasına yazdığı şu şiiri okudu:
     Şehit oğluyum şehit
     Şehitler ölmez yüreğimizde yaşıyor
     Babamın adı Ahmet Şeker, oğluyum Muhammet Ali Şeker
     Şehitler ölmez, vatan bölünmez
     Ne mutlu Türküm diyene vatan sağ olsun
     Şiirin ardından Havva Şeker, oğlunun ve diğer madencilerin fotoğraflarını öptü.
     Madenci Şekerin eşi Arzu Şeker ve oğlu Muhammed Ali Şeker, madencinin tabutunu severken, gözyaşlarına hakim olamadı.
     Kılınan cenaze namazının ardından, Kürekçi ve Kocanın cenazesi defnedilmek üzere Çırgan köyüne, Şekerin cenazesi de Dilaver mahallesine götürüldü.
     TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında, 7 Ocakta özel firmanın galeri açma işini yürüttüğü eksi 630 kodunda ani metan gazı püskürmesi sonucu yaşamını yitiren 5 işçinin cesedine ulaşılmış, göçük altında olduğu belirlenen 3 madenciden 2sinin 11 Ocakta, son madencinin ise 12 Ocakta cesetleri çıkarılmıştı.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber TTKdaki metan gazından etkilenme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER