Türkiyenin en kıdemli emeklileri

Türkiyenin en kıdemli emeklileri -Cumhuriyetin ilk kadın memurlarından 99 yaşındaki Nuriye Şatıroğlu ve Çanakkale şehidi babasının maaşıyla öğretmen olan, aynı yaştaki Mehmet Sakarya, Türkiyenin en yaşlı emeklileri arasında yer al


KONYA (A.A) - Türkiye Cumhuriyetinin ilk kadın memurlarından 99 yaşındaki Nuriye Şatıroğlu ve Çanakkale şehidi babasının maaşıyla öğretmen olan aynı yaştaki Mehmet Sakarya, "en kıdemli emeklilerimiz" arasında yer alıyor.
     Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Konya İl Müdürü Cem Dinç, emekli maaşı almakta olan en yaşlı vatandaşlardan, Nuriye Şatıroğlu (99) ve Mehmet Sakaryayı (99), Sosyal Güvenlik haftası dolayısıyla evlerinde ziyaret etti.
     Dinç ve beraberindeki heyet, önce; Cumhuriyetin ilk kadın memurlarından Nuriye Şatıroğlunun evine gitti. Önemli bir sağlık sorunu bulunmayan, bastonla yürüyebilen 1914 doğumlu Şatıroğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     İstanbul Selimiye Veteriner Sağlık Meslek Lisesinden 1934 yılında mezun olduğunu anlatan Şatıroğlu, "Daha sonra Pendik Patotoloji Enstitüsü Araştırma Laboratuvarına tayin oldum. Ardından Anadoluya tayinimi istedim. Burada da araştırma laboratuvarlarında çalıştım. 1968 yılında emekli oldum. Emekliliğimden sonra Anneler Derneği Konya Şubesinde 30 yıl hizmet verdim" dedi.
    
     -Atatürk anısı-
    
     Şatıroğlu, Pendikte çalışırken Atatürk ile karşılaştığı anısını ise şöyle aktardı:
     "Tüm personele Atatürkün Pendike geleceği haber verildi. Hepimiz, beraber istasyona gittik. Beklemeye başladık ve Atatürk, bir süre sonra geldi. Trenin merdiveninden indi, hepimizle konuştu. Biz de çok memnun olduk. Atatürk nasılsınız arkadaşlar dedi, biz de sağol Paşam dedik. Sonra tekrar trene bindi, elini sallayarak Pendikten ayrıldı. Atatürk bizim başımızın tacı. Öldüğünde Ankaraya gittik, çok ağladım."
     Ziyaret edilen diğer emekli, ilkokul öğretmeni 99 yaşındaki Mehmet Sakarya ise konuklarını yatağında karşıladı. Bir asrı devirmekte olan emektar öğretmen; babasını, çocukken Çanakkale Savaşında kaybettiğini, şehit maaşıyla okuduğunu ifade etti.
     Vatana büyük fedakarlıklarla hizmet eden emekli büyüklerin ellerini öpen SGK Konya İl Müdürü Cem Dinç ise bu ziyaretlerde onların sorunlarını öğrenip çözüm bulmaya da çalıştıklarını belirtti. Dinç, bu faaliyeti, önümüzdeki yıllarda da yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Türkiyenin en kıdemli emeklileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER