Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Karakan:

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Karakan: -2012de katıldığımız uluslararası organizasyonlarda milli takımlarımız çeşitli dereceler elde etti. Türk hokeyi ilk defa dünya liglerine katılmaya hak kazandı -Bütün çalışmaları


GAZİANTEP (A.A) - Orhan Çiçek - Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, milli takımların 2012de katıldığı organizasyonlarda çeşitli dereceler elde ettiğini anımsatarak, Türk hokeyi ilk defa dünya liglerine katılmaya hak kazandı dedi.
     Karakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılının bütün olimpik branş federasyonlarının seçim yılı olduğunu, kendilerinin de yapılan seçimde yeniden göreve getirildiklerini hatırlattı.
     2012de Hokey Federasyonu olarak hokey tarihi boyunca yapılanlardan daha fazla organizasyon yaptıklarını, organizasyonların tamamına yakınının başarıyla geçtiğini aktaran Karakan, şöyle devam etti:
     2012de katıldığımız uluslararası organizasyonlarda milli takımlarımız çeşitli dereceler elde etti. Türk hokeyi ilk defa dünya liglerine katılmaya hak kazandı. Gerek antrenör gerek hakem kursları gerek antrenör ve hakemlerin gelişim seminerleri, sporcularımızın atletik eğitim gelişim kampları, yani komplike bir program içerisinde 2012yi dolu dolu geçirdik.
     Türkiyenin 2020 olimpiyatlarına aday ülke olduğunu anımsatan Karakan, şunları anlattı:
     Bunun öncesinde de 2016 olimpiyatları var. Spor Bakanlığı ve Spor Teşkilatı, bu olimpiyatları çok önemsiyor. Her toplantıda bu konuları görüşüyoruz. Bütün çalışmalarımızı 2016 ve 2020ye dönük planlıyoruz. Şu anda 4 yıllık stratejik plan hazırlıyoruz. Yani 2016 senesinde bizim görev süremiz doluyor. O süre zarfına kadar yol haritamızı yazılı hale getiriyoruz, bittiğinde kamuoyu ile paylaşacağız. Daha emin adımlarla, daha bilimsel bir şekilde işi götürme çabasındayız.
     Karakan, 2013 faaliyet programlarında 28 yurt içi, 11 yurt dışı organizasyonu yanında 6 yurt içi ve yurt dışı kamp programı bulunduğunu ifade ederek, Çok açık yüreklilikle şunu söyleyebiliriz ki, Türkiyedeki hokeyin gelişimi tüm spor kamuoyunca biliniyor, spor teşkilatınca da biliniyor, Avrupa ve dünya federasyonları tarafından da biliniyor ve taktir ediliyor. Bu da bizim şevkimizi, heyecanımızı daha da artırıyor diye konuştu.
    
     -Diyarbakırda 500 sporcu-
    
     Karakan, rutin sportif faaliyetleri yanında bir çok ilde çeşitli sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirdiklerini belirtti.
     Bazı sebeplerden dolayı toplumda kendine tam yer edinememiş çocukların, spor vasıtasıyla topluma kazandırılması adına çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ve bu tür faaliyetleri sürdüreceklerini ifade eden Karakan, şöyle konuştu:
     Diyarbakırda küçük yaş gruplarında 500 civarında sporcumuz var. Bu sporcuların içerisinde geceleri çöp toplayıp geçimini temin eden çocuklar, sokakta çalışan, sokakta yatan çocuklar var, polise, jandarmaya taş atan çocuklar...Yani uzaydaymış gibi boşlukta olup da kim elini uzatırsa oraya kanalize olacak çocuklara, sahip çıkmaya çalışıyoruz. Burada tabii sadece federasyonun bakışı yetmiyor. Oradaki valilik, belediyeler, özellikle emniyet teşkilatı olsun bu konuda çok duyarlı. Onlarla işbirliği içerisinde bunu götürüyoruz. Tabii bunun olumlu, müspet neticelerini gördüğümüz zaman çok mutlu oluyoruz.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Karakan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER