TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Ayık:

TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Ayık: -"Son 10 yıllık süreçte Türkiyenin her yerinde turizm yapılır hale geldi"


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, son 10 yıllık süreçte Türkiyenin her yerinde turizm yapıldığını söyledi.
     Ayık, Gaziantepteki otel işletmecilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl ziyaretleri yoğunlaştırarak Türkiye genelinde sektörle ilgili sivil toplum hareketini güçlendirmek ve geliştirmek istediklerini anlattı.
     Yıllardır her platformda "Türkiyenin petrolü yok ama turizmi var" diye söylendiğini aktaran Ayık, "Ancak turizm sadece kıyı bölgelerinde yapılıyor diye bilinirdi. Son 10 yıllık süreçte Türkiyenin her yerinde turizm yapılır hale geldi. Artık tüm bölgelerde turizm yapılıyor. Sektör olarak ülke ekonomisine çok büyük katkıda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.
     Ayık, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2012 yılında Türkiyenin 36,5 milyon ziyaretçiden 29,5 milyar dolar civarında gelir elde ettiğine vurgu yaparak, toplam ihracat içinde turizm sektörünün payının yüzde 20lere ulaştığını kaydetti.
     Türkiyenin vazgeçilmez temel sektörlerden birinin turizm olduğunu dile getiren Ayık, bu konuda yapılacak her çalışmanın, ülke ekonomisine katkısının büyük olacağını söyledi.
     TÜROFED Koordinatörü Necip Boz da federasyon olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Toplantıya katılan turizm sektörü temsilcileri de federasyon yetkililerine yaşadıkları sorunları anlattı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ömer Fansa
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Ayık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER