Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılı

Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılı -Mumcunun ağabeyi avukat Ceyhan Mumcu: Bugün, Mumcu cinayetinin yeni faillerinin yargılanmasının önü, zaman aşımı nedeniyle kesilmiş oluyor


BİLECİK (A.A) - Ankarada 20 yıl önce evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren gazeteci yazar Uğur Mumcunun ağabeyi avukat Ceyhan Mumcu, Bugün, Mumcu cinayetinin yeni faillerinin yargılanmasının önü, zaman aşımı nedeniyle kesilmiş oluyor dedi.
     Mumcu, Bilecikin Bozüyük ilçesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şubesi tarafından Öğretmenevinde düzenlenen anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, suikast olayının ardından 20 yıl geçtiğini ve bu süreçte davaları yakından takip ettiğini söyledi.
     Suikast ile ilgili zaman aşımı uygulanmaması için mücadele ederken, Doç. Dr. Bahriye Üçok ve Musa Anter cinayetleri gibi çeşitli konularda araştırmalar yapıp bazı makamlara dilekçeler verdiğini anlatan Mumcu, şöyle konuştu:
     Bugün, Mumcu cinayetinin yeni faillerinin yargılanmasının önü, zaman aşımı nedeniyle kesilmiş oluyor. Cumhurbaşkanına, Başbakana, Emniyet Genel Müdürüne, Ankara Valisine ve TBMM Başkanvekili olmasından dolayı Güldal Mumcuya birer dilekçe gönderdim ve zaman aşımı konusunu anımsattım. İşçi Partisinde bir basın toplantısı yaptım. İki şey önerdim. Bunlardan birincisi: Kuşkulu ve ismi geçen kişiler hakkında savcıların yakalama kararı çıkarması, sorguya çekmesi, ifadelerini alması. Böylece zaman aşımının kesileceğini söyledim. İkinci bir önerim daha var. Anayasanın 38. maddesinin 2. fıkrasına tek bir tümce eklenmelidir. Faili meçhul cinayetlerde fail bulunana kadar zaman aşımı kesilir şeklinde bir tümce eklenip, Türk Ceza Yasasının buna göre değiştirilmesi gereğini söyledim.
     TBMM Anayasa Komisyonu üyesi ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kartın, zaman aşımı işletilmemesi konusunu komisyonda gündeme getireceğini söylediğini bildiren Mumcu, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acarın da aynı konuda kanun teklifi verdiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan / Sedat Gök
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER