Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: 75 milyonun birliği, beraberliği kardeşliği için bir süreç var. Bunu da hafife aldılar, sulandırmaya çalıştılar İnşallah Türkiye bu belayı da defedecektir. Kaynaklarımızı art


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 75 milyonun birliği, beraberliği, kardeşliği için bir sürecin başlatıldığını, bu sürecin de hafife alındığını, sulandırılmaya çalışıldığını belirterek, İnşallah Türkiye bu belayı da defedecektir dedi.
     Atatürk Stadyumu Hakem Salonunda düzenlenen AK Parti Konak İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısında konuşan Yıldırım, toplantıda yaşanan heyecanı yaklaşan yerel seçimlerde elde edilecek başarının bir habercisi olarak yorumladığını ifade etti.
     Bugün Konaktaki muhtarlarla düzenlediği toplantıda muhtarların alt geçitten, su baskınına, kanalizasyon taşmasından İZBANın durağının olmamasına kadar birçok sorundan yakındığını anlatan Yıldırım, bu sorunların adresini işaret edince salonda bulunan bir belediye başkan yardımcısının bozulduğunu söyledi.
     Yıldırım, Neden belediyeyi işaret etti- demiş. Ne yapacaktım- Sen yapacaksın, bu senin görevin. Vatandaş şikayet eder ama sen bakansın, sen neden adres gösteriyorsun. Vatandaş beni çevirip, ne sorunu varsa yüzümüze söylüyor. Bundan gocunmuyoruz. Biz bu millete efendilik etmeye değil, hizmet etmeye geldik. Hiç gocunmaya, şikayet etmeye gerek yok. İşini yapacaksın. Vatandaşın ayağına gideceksin. Sorununa duyarlı olacaksın. İster muhtar ister belediye başkanı ister bakan ol, istersen başbakan ol diye konuştu.
    
     -Körfeze lağım suyu akması-
    
     İzmir ve Türkiyeyi her yerde konuştuklarını, bu konuşmalardan rahatsız olanların kendi durumlarına bakması gerektiğini söyleyen Yıldırım, Başarısız olun diye dua etmiyoruz. Bunu yapmayız çünkü bunun faturasını İzmir ödüyor. Siz işinizi yapın da sizin yapacağınız işleri de yapmak zorunda kalmayalım dedi.
     Körfeze akan lağım suları ile ilgili Konak Tünellerindeki viyadük inşaatının bağlantılı olduğu yönünde bir araştırma yapıldığını öğrendiğini söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:
     Siz akan lağıma bakın. Oradaki viyadük ayaklarında sorunu arayıncaya kadar önünüze bakın. Hiç kimse İzmirliye, İzmire hikaye anlatmakla, bu işin arkasının geleceğini düşünmesin. Bizim kabahatimiz ne- Kabahatimiz İzmirin çevresini, trafiğini çözmek. Bu mu bizim kabahatimiz- Ama dirençleri kırıldı. Biz eğer bir şeye inandıysak onun peşini bırakmayız.
     Konakın 1989dan bu yana sol parti belediyeleri tarafından yönetildiğine işaret eden Yıldırım, Şimdi hala bu şikayetlere kalkıp da mazeret üretmeye çalışırsanız Konaklıları ikna edemezsiniz diye konuştu.
    
     -Kardeşlik ve kucaklaşma-
    
     Konuşmasında çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bakan Yıldırım, Türkiyede herkesin birlik, beraberlik ve kardeşlik istediğine dikkati çekti.
     Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
     75 milyonun birliği, beraberliği kardeşliği için bir süreç var. Bunu da hafifi aldılar, sulandırmaya çalıştılar. Terör örgütü, Ayrı Kürdistan diye söze başladı, olmadı. Federasyon diye söze devam etti, olmadı. Demokratik özgürlük dedi, baktı ki yine olmadı, Demokrasi içinde çözüm demek zorunda kaldı. İşte bu noktaya gelmesi Türkiye için bir şanstır. Gerçeği eninde sonunda herkes gördü, aklıselim galip geldi. İnşallah bu belayı da Türkiye defedecektir. Kaynaklarımızı artık bu amansız, faydasız, çıkmaz sokakta tüketmeye son verecektir.
     Son 10 yılda biz doğu ve güneydoğuya 32 milyar lira yatırım yaptık. Bunun 23 milyar lirası bakanlığımız yatırımıdır. Kim derdi Şırnakta, Iğdırda, Hakkaride, Bingölde havaalanı açılacak- Bu sene Iğdıra açtık, şimdi Bingöle, Şırnaka, Hakkariye açacağız. Biz yol, havaalanı yapmaya çalıştıkça engellediler, iş makinalarını yaktılar, yolları kestiler. Ama sonunda gördü ki engel olamayacaklar. İzmir de, Erzincan da, Iğdır da, Hatay da, Kırklareli de Sinop da kardeşlik istiyor, birlik, beraber kucaklaşma istiyor.
    
     -Haftasonu oynanacak derbi-
    
     Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Yıldırım, İzmirde Büyük Kanal projesinde yaşanan sorun nedeniyle denize lağım sularının akması sorunuyla ilgili değerlendirmesinin istenmesi üzerine, evsel atıkları arıtma sistemine yönlendiren kuşaklama kolektörünün, bakımının yapılmaması nedeniyle tıkandığını ve taşma yaptığını söyledi.
     Yıldırım, Peki kim yapacak bunun bakımını - Belediye yapacak. Demek ki yapmamış. İşini zamanında yapsaydı, bu sorunlar olmazdı. Şimdi Firma kiralayıp, üç ayda yapacağız diyorlar. Bu, sorun yaşandıktan sonra olmaz dedi.
     Bakan Yıldırım, haftasonu oynanacak Göztepe - Karşıyaka derbi maçı ile ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine de, Göztepe ve Karşıyaka İzmirin iki köklü kulübü. Bu kulüplerin tatlı rekabetinin görsel anlamda güzel bir şölene dönüşmesini arzu ediyoruz. Maç için ertelenme kararı alınmıştı, doğru olmadığını söyledik. Zamanında yapılacak. Biz istiyoruz ki İzmirli taraftarlar o muazzam stadı hınca hınç doldursun ve İzmir muhteşem bir gün yaşasın diye konuştu.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER