Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım,

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Erzincanda: -780 bin metrekarelik vatan toprağının her köşesinde hizmetlerimiz yükseliyor


ERZİNCAN (A.A) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 780 bin metrekarelik vatan toprağının her köşesinde hizmetlerimiz yükseliyor dedi.
     Devlet Hava Meydanları İşletmesine ait özel uçakla Erzincana gelen Yıldırımı, havalimanında, Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, PTT Genel Müdürü Osman Tural ile öteki yetkililer karşıladı.
     PTT Erzincan Eğitim Merkezinin açılış törenine katılan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, PTTnin kar eden, daha fazla hizmet üreten, daha fazla hizmetle daha fazla insana ulaşan gözde bir kuruluş haline geldiğini söyledi.
     Yıldırım, PTTde çalışan sayısının 30 bin, yıllık verdiği eğitim sayısının ise 60 binin üzerinde olduğunu, bunun personelin yıl da en az 2 defa eğitimden geçtiğini gösterdiğini ifade etti.
     Yıldırım, PTTnin yeni projeleri, gelecek hedefleri, hizmet kalitesi ve bütün bölgelerdeki çalışanlarının bir araya gelmesi, kaynaşması, kısaca kurumsal birlikteliğin, kurumsal heyecanın oluşturulması, işte bu tesislerde gerçekleşiyor dedi.
     PTTnin 1,5 asırlık varlığını sona erdirmek durumuyla karşı karşıya kaldığını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:
     Göreve geldiğimizde dedik ki 4 bin noktada hizmeti olan, Türkiyenin doğusunu, batısını, kuzeyini, güneyini kuşatan asırlık kuruluşun göz göre göre erimesine izin veremeyiz. Ne yapacağız- PTTnin kendine yeni bir çıkış yolu bulması lazım. Onun için yeniden yapılandı. Değişim, dönüşüm sürecini başlattı ve PTT postanın yanı sıra lojistiği ve bankacılığı kendine hedef olarak seçti. Bugün Allaha şükür zarar noktasında olan PTT kar eden, daha fazla hizmet üreten, daha fazla hizmetle daha fazla insanımıza ulaşan gözde bir kuruluşumuz haline geldi. Bu başarının arkasında 30 bin PTT çalışanı var. Bize inandılar, söylediğimize kulak verdiler ve PTT bugün Türkiyenin en büyük parasal işlemini yapan kuruluş haline geldi.
    
     -Bu ülkenin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmedi-
    
     Bakan Yıldırım, teröristlerin şantiyeleri basarak, makineleri yakıp, yıkmasına rağmen çalışmalara aralıksız devam edeceklerini ifade ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:
     780 bin metrekarelik vatan toprağının her köşesinde hizmetlerimiz yükseliyor. Yolları, hava alanlarıyla geçen hafta Iğdırda Sayın Başbakanımızla birlikte havaalanı açtık. Elazığa, havalimanına uğradık. 50 senedir dillere destan, pisti yanmış, terminali yok, barakaydı. Maşallah çok güzel bir terminalimiz ve pistimizle birlikte muazzam havalimanımız oluşmuş. Şırnakta yapıyoruz, Yüksevovada havaalanı yapıyoruz, Bingölde havaalanı yapıyoruz. Neye rağmen yapıyoruz- Teröristlerin şantiyeleri basarak, makineleri yakıp, çalışanları tehdit etmesine rağmen yapıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar ışık gözüktü bir kere. Hedef 2023. Bu ülkenin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini bozmaya hiçbir zaman kimsenin gücü yetmedi, bundan sonra da yetmeyecek.
     PTT Genel Müdürü Osman Tural da eğitime önem veren bir kuruluş olma yolunda önemli aşamalar katettiklerini söyledi.
     Tural, 2002 yılında eğitim verilen kişi sayısının bin 900 olduğunu belirterek, 2011 yılı sonunda 1 yılda eğitimde gerçekleştirdiğimiz insan sayısı 69 bin kişiye ulaştı. Tabii biz bunları yaparken eğitim merkezlerimizde yapmak zorundayız. 750 kişilik grubu burada eğittik, 60 yatak kapasitelidir. 5 eğitim ve öğretim görevlisiyle hizmet sunmaktadır. Yılın her ayında eğitim sunabilecek bir mekanizmayı burada ürettik. İçeride normal eğitim yapılan yerlerin yanında bilgisayarlı eğitim mekanizmalarımız da var dedi.
     Konuşmaların ardından Yıldırım, PTT Eğitim Merkezinin açılışını yaparak, beraberindekilerle merkezi gezdi.
     Yıldırım, Erzincan Üniversitesinin Yanlızbağ Yerleşkesine geçerek, inşaat çalışmaları hakkında Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlundan bilgi aldı.
     Yıldırım, incelemeleri sırasında tırmıkla çevre düzenlemesi yapan bir işçinin elindeki tırmığı alarak, bir süre çevre düzenlemesi çalışması yaptı.
    
     Muhabir: Yakup Bakar - Barış Yalçınkaya / Emine Konuk
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER