Üniversite girişine duba engeli

Üniversite girişine duba engeli -Trabzonda kurulu Avrasya Üniversitesinin Yomra yerleşkesi giriş kapısı Karayolları ekiplerince, plastik duba ile araç trafiğine kapatıldı -Yomra Belediye Başkanı Sağıroğlu: Tamamen keyfi bir


TRABZON (A.A) - Trabzonda kurulu Avrasya Üniversitesinin Yomra yerleşkesi giriş kapısı Karayolları ekiplerince, plastik duba ile araç trafiğine kapatıldı.
     Ekipler, öğrenciler başta olmak üzere yaya ve üniversite personeli ile araçların giriş çıkış yaptığı söz konusu kapının girişine plastik dubalar çakarak, kapıyı araçların kullanımına kapattı.
     Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrasya Üniversitesinin bölgenin ilk ve tek vakıf üniversitesi olduğunu belirterek, Şehir ve ilçe olarak bundan hepimiz gurur duymamız lazım. Burası bir eğitim yuvasıdır, kimsenin babasının malı değildir, vakıftır, hayır kurumudur dedi.
     Üniversitenin girişinin Karayollarınca dubalarla kapatıldığını belirten Sağıroğlu, şöyle devam etti:
     Bu uygulama çok yakışıksızdır, Karayolları ne yapmak istiyor. Trafik Kanunu diyor ki kara yolu üzerindeki işletmelere yol geçiş hakkı verip vermeme yetkisi Karayolları Bölge Müdürlüğüne aittir. Fakat orada üniversitenin çıkışı karayoluna değil yol kenarındaki tır parkına ait. O tır parkına belediyemden, tarafımdan herhangi bir tahsis yapılmamıştır, kaçaktır. Tamamen keyfi bir uygulamayla bir eğitim yuvasının, hayır kurumunun önünü kapattılar.
     Sağıroğlu, Karadeniz Sahil Yolunun kenarında yer alan bazı restoran ve işletmelere yol geçişi verildiğini ifade ederek, Avrasya Üniversitesinde ise cebe açılan bir yol geçişini duba ile kesmeyi nasıl izah edecekler. Bu devlet hukuk devletidir, yargı önünde hesaplaşacağız. Kimse kurumu keyfi olarak idare edemez. Bu tamamen ilçeme, üniversiteme, sosyal tesislerime yapılmış bir haksızlık. İnşallah haksızlıklarından vazgeçerler, geçmezlerse biz de gereğini yapıyoruz zaten dedi.
     Üniversitenin bulunduğu alanın belediyelerinin sorumluluğunda olduğunu ancak kendilerine de herhangi bir uyarıda bulunulmadığını söyleyen Sağıroğlu, kapının açılmaması halinde yargıya başvuracaklarını vurguladı.
     Üniversite yetkilileri de 2 kapısı olan üniversitenin giriş kapısının plastik duba ile kapatılması sırasında kendilerine herhangi bir uyarıda bulunulmadığını dile getirdi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Üniversite girişine duba engeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER