Ünye ÇATOMdan Ramazanda Doğru Beslenme semineri

Ünye ÇATOMdan Ramazanda Doğru Beslenme semineri


ORDU (A.A) - Ünye Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), üyelerini Ramazanda Doğru Beslenme semineriyle bilgilendirdi.
     Ünye ÇATOM Başkanı Selma Hasdemir, Ünye Ticaret Borsası konferans salonunda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, Ünye ÇATOMun mesleki anlamda üyelere katkıda bulunmanın yanı sıra, sosyal ve kültürel alanda da üyelerine hizmet sunma anlayışını benimsediğini söyledi.
     Açılış konuşmasının ardından Ünyede özel bir hastanenin Diyetisyeni Selen Köylü, uzun ve sıcak günlerin hakim olduğu ramazan ayında beslenme düzeni hakkında katılımcılara bilgi verdi.
     Ramazan ayının daha sağlıklı ve kilo alınmadan geçirilebilmesi için dikkat edilmesi gereken bir takım beslenme yöntemleri olduğunu anlatan Köylü, şunları kaydetti:
     Suyla orucumuzu açtıktan sonra öncelikle hafif bir çorbayla iftara başlangıç yapacağız. Kan şekerini yükseltmek, ilk hedefimiz bu olmalı, kan şekerimiz düştüğü zaman gözümüz hiçbir şey görmez. Bunun için kuru meyve, kuru hurma veya üzüm yiyebiliriz. Ana yemeğe geçmeden önce mutlaka 15-20 dakika ara vermemiz gerekiyor. Tatlıyı hemen yemeğin peşine kesinlikle yemeyeceğiz, mutlaka bir iki saat geçmeli. Meyve ya da tatlı iftarın hemen peşine olmamalı.
    
     Muhabir: Hacer Coşkun / Fatma Kalay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Ünye ÇATOMdan Ramazanda Doğru Beslenme semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER