Uydu desteği ile Vana ilk kez

Uydu desteği ile Vana ilk kez gece uçuşu yapıldı -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -SunExpress yine bir ilke imza attı ve gece uçuşlarını Vandan başlatmış oldu


VAN (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, SunExpress yine bir ilke imza attı ve gece uçuşlarını Vandan başlatmış oldu dedi.
     Bakan Yıldırım, Van Organize Sanayi Bölgesinde bulunan mermer fabrikasında incelemede bulunduktan sonra AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.
     Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından SunExpress Havayolları tarafından Van Elite World Otelde düzenlenen toplantıya katılan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, 2002 yılına kadar haftalık uçuş sayısının 17 olduğu Vanda, bugün bu sayının 138e yükseldiğini söyledi.
     Yıldırım, yıllık yolcu sayısının ise 127 binden 1 milyon 60 bine çıktığını anımsatarak, Ferit Melen Havalimanını bölgenin merkezi haline getireceklerini ifade etti.
     Son teknolojiyi kullanarak Vanda gece uçuşlarının imkanlı hale getirildiğini kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu:
     İzmir ve Van bu uçuşla birleşti. Vanı doğunun Batıya açılan kapısı yapmaya kararlıyız. Buna SunExpress vesile oldu. SunExpress güneş, güneşin doğduğu şehir de Van. Dolayısıyla güneş hava yolları güneşin doğduğu şehre geldi, aydınlattı. Geceleri de aydınlığa dönüştürdü. Van havaalanının en önemli sorunu gece uçuşlarının sağlıklı yapılamamasıydı. Bu da havaalanının etrafındaki sorunlardan kaynaklanıyordu. Cihazlar belirli mesafelerden aşağıda olunca, emniyet zaafa uğruyor diye inişler yapılamıyordu.
     Ancak bu konuda arkadaşlarımız çok yoğun bir çalışma içine girdi. Tüm son teknolojileri araştırdık ve uydudan destek almak suretiyle yaklaşma yöntemi geliştirdik. Bu da uluslararası dokümanlarda yayınlandı. Bu konuda pilotlarını en önce eğiten şirket SunExpress oldu ve yetkiyi onlara verdik. SunExpress yine bir ilke imza attı ve gece uçuşlarını Vandan başlatmış oldu.
    
     -Hava yolu, halkın yolu oldu-
    
     Bakan Yıldırım, Türk Hava Yollarının da (THY) dünyada ve Avrupada bir marka haline geldiğine dikkati çekerek, Vana ilk uçuşu gerçekleştiren SunExpress yetkililerine teşekkür etti.
     Türkiyenin her tarafında havayollarının halkın yolu olduğuna değinen Yıldırım, Şu anda 60 milyon vatandaşımız uçuş yapıyor. Şimdi de Vanda dış hatlara yoğunlaşacağız. Özelikle yakın ülkelerden buraya doğrudan seferlerin başlaması için ne gerekiyorsa gerçekleştireceğiz dedi.
     Vali Münir Karaloğlu da özellikle kış mevsiminde olumsuz hava koşulları nedeniyle çok sayıda seferin iptal edildiğini ya da uçakların komşu illere inmek zorunda kaldığını hatırlatarak, böylesi durumların ortadan kalkmasından büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
     Emeği geçenlere teşekkür eden Karaloğlu, Artık bu sistemle iptaller azalacak, komşu illere inmek zorunda kalan uçaklarımız Vana daha güvenle inebilecek ifadelerini kullandı.
     SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say da Türkiyede ilk kez Vanda uygulanan sistemle uçaklar yaklaşma, iniş ve kalkışlarda yerde kurulu yardımcı sistemler yerine uydulardan yararlanmaya başladı. Bu sistemi kullanarak yapılan ilk sefer de Vana yapılmış oldu diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Hacı Say, Bakan Yıldırım ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdala uçak maketi hediye etti.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız - Göksel Kayseri
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Uydu desteği ile Vana ilk kez Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER