Uzaya çıkacak ikinci Türk, Ali Şen

Uzaya çıkacak ikinci Türk, Ali Şen olacak -VIP Turizm CEOsu Ceylan Pirinççioğlu: -Uzay yolculuğuna katılanlar, uzaydaki görüntüleri hayatları boyunca unutmayacakları bir tecrübe yaşamış oluyorlar -Ali Şen: Uzay yolculuğun


İSTANBUL (A.A) - Hollanda merkezli Space Expedition Curacao (SXC) şirketinin 2014te başlatacağı uzay yolculuğuna çıkacak ikinci Türk, iş adamı Ali Şen oldu.
     Trump Towersda düzenlenen basın toplantısında konuşan SXC şirketinin Türkiye temsilcisi VIP Turizm Üst Yöneticisi (CEO) Ceylan Pirinççioğlu, Türkiyeden ve yurt dışından uzaya gitmeyi hayal eden pek çok kişi ve kurumla görüştüklerini belirterek Hedefimiz tüm Türkiye ve komşu ülkelere bu yolla ulaşabilmek dedi.
     Pirinççioğlu, roketle uzay yolculuğunun 2014 yılında başlayacağını hatırlatarak, bu kapsamda müşterilere sunacakları iki uzay turizmi paketinden birinin, balonla uzay yolculuğu olduğunu kaydetti.
     Pirinççioğlu, Onun test uçuşları devam ediyor. Önümüzdeki dönem içinde de ilk insanlı yükseliş gerçekleştirilecek. Türkiyeden uzay yolculuğuna gitmek için bir platform kurulacak. 2 saat süren bu yolculukta, 36 kilometre yükseklikte seyredilecek, inişte de paraşütle, oldukça heyecanlı bir iniş olması planlanıyor diye konuştu.
     İkinci uzay yolculuğunun ise, Lynx Uzay Mekiği ile gerçekleştirileceğini ve bununla 103 kilometre yüksekliğe çıkılacağını ifade eden Pirinççioğlu, Burada da yatay kalkış yapıp 58. kilometrede pilot kontağı kapatıyor. Sadece pilot ve konuk yolcu var. 103 kilometrede, yaklaşık 6 dakika kalıp 4 bin 600 kilometre hızla iniş yapıp süzülerek Karayipler Curaçao Adasına iniliyor. KLM Kraliyet savaş uçaklarını kullanan pilotların gerçekleştireceği uçuşlar 1 saat sürecek. Daha önce, Curaçaoda birkaç gün konaklama var ve uzaydaki bu görüntüleri hayatları boyunca unutmayacakları bir tecrübe yaşamış oluyorlar diye konuştu.
     Pirinççioğlu, bir süre önce Türkiyeden ilk yolcusunu tanıttıkları bu turun, ikinci yolcusunun da ünlü iş adamı Ali Şen olduğunu söyledi.
     İş adamı Ali Şen de basın toplantısında yaptığı konuşmada, Bu yaşa geldikten sonra en son heyecan olarak buna karar verdim. Dünyayı büyük bir tenis ya da futbol topu olarak göreceğiz. Nasıl hissedeceğimi bilmiyorum ama inşallah 2014 yılında dönünce anlatırım diye konuştu.
     İnsanların teknolojinin sunduğu imkanları takip etmesi gerektiğini dile getiren Şen, yolculuğun tehlikeli olma ihtimaline ilişkin, Bu imkanlar arasında uzaya gitmek varsa, bu kadar yatırım yapmış insanların hata yapma şansı vardır ama çok düşüktür. NASAnın yaptığı uydular da patlıyor. Hayatta riskleri göze almak lazım. Hayatı, heyecanı, değişikliği seven kişilerin gitmesini tavsiye ederim. dedi.
     Sağlık durumuna ilişkin bir soruya, yolculuğa çıkmak için titiz bir sağlık kontrolünden geçtiği cevabını veren Şen, Ben uzaya bir de Fenerbahçe bayrağı götüreceğim. Daha önce kimse götürmemişti galiba. Orada bir de yürümeyi organize etmek lazım, Türk ve Fenerbahçe bayrağıyla şeklinde espri yaptı.
    
     -Fenerbahçe kazanacak-
    
     Fenerbahçeyle ilgili de değerlendirme yapan Şen, Fenerbahçe taraftarının bu yıl takımına sahip çıktığını vurgulayarak, Özellikle Fenerbahçeye bu yıl gösterilen ilgi ve destek... Dünyada böyle bir taraftar takımının olduğunu da olacağını da zannetmiyorum. Başkanları da Fenerbahçede bu kenetlenmeyi tahmin etmemişler, demek ki Fenerbahçenin ne olduğunu bilmemişler dedi.
     Hafta sonu gerçekleşecek Fenerbahçe-Galatasaray derbisi hakkındaki tahmini de sorulan Ali Şen, şunları söyledi:
     Ali Şen ne tahminde bulunur, kim kazanır- 4-0 kazancağız dersek Fatih Terime ayıp olur değil mi- Skor yok ama hakikaten cumartesi günü bir maçla şampiyonluğun belli oluyor olması... Bu Play-off sistemi, futbolcular için yük oldu. Bu 40ıncı maç.
     Kim kazanır- Fenerbahçe daha avantajlı, birincisi seyirciden dolayı. Böyle coşkulu seyirciyi Real Madridte bulamazsın. İkincisi, futbolcu, psikoloji yönünden rahat değilse ne yaparsa başarılı olamaz. Ondan dolayı Galatasarayın bu dezavantajı var ama Galatasarayın hocası, dünyanın sayılı hocalarından. Biz Galatasarayı hala kıskanıyoruz. Bir türlü UEFAyı alamadık.
    
     -Aziz Yıldırıma derbi için özel izin verilsin-
    
     Bu arada basın toplantısı sırasında ortak temennilerini dile getiren Pirinççioğlu ve Şen, Aziz Yıldırımın özel izinle Fenerbahçe-Galatasaray derbisine gelmesini istediklerini söylediler.
     Aziz Yıldırımın özel izinle gelmesini arzu ederiz. Nasıl zaman zaman özel müsaadeyle çıkarıyorlar taraftar olarak öyle bir şey görmek istiyorum dedi.
     Ali Şen de, Aziz Başkanın kaçacak durumu var mı- Yok öyle bir şey. Bu hakikaten bütün dünya basınına örnek olur. Öyleyse sayın Başbakana rica edeceğiz, Aziz Başkan, bu maçta gelip taraftarların arasına otursa inanılmaz keyif olur. Tutuklular acı günlerinde, vefatlarda gönderiliyor her zaman, Aziz Yıldırımın da şampiyonlukta olması müthiş bir olay olur. Bizim yetkili kişilere de Sayın Başbakan başta olmak üzere böyle bir ricada bulunuyoruz diye konuştu.
     (SOY-MRT-KAF)
<< Önceki Haber Uzaya çıkacak ikinci Türk, Ali Şen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER